Unghiile bebelușului. 4 trucuri pentru a tăia cu succes unghiile bebelușului tău

Unghiile bebelușului. 4 trucuri pentru a tăia cu succes unghiile bebelușului tău

Cum stă treaba cu unghiile bebelușului? Ți-e teamă să tai unghiile mici ale bebelușului tău? Chiar dacă unghiile bebelușului sunt mai moi și mai flexibile decât ale tale, ele pot provoca zgârieturi și au nevoie de tăiere în mod regulat.

Unghiile copilului cresc rapid, astfel încât este posibil să fie nevoie să le tai săptămânal sau chiar mai frecvent.

 

Unghiile bebelușului. Iată cum le poți tăia în siguranță și ușor:

1. Folosește o pilă de unghii cu șmirghel

Folosirea unei pile de unghii cu șmirghel este cel mai puțin dificil și cel mai sigur mod de a scurta unghiile bebelușului, dar este nevoie de mai mult timp. Și trebuie să fii atentă să nu pilești și pielea delicată de sub unghii. Nu folosi o pilă de unghii metalică, căci poate fi prea dură pentru pielea bebelușului.

2. Folosește o mașină electrică de tăiat unghii

Iei fiecare deget al bebelușului între degete tale, împingând ușor vârful degetului, pentru a permite spațiu pentru tăiere. Acest lucru ajută la prevenirea tăierii degetului copilului. Pentru unghiile de la picioare, fixează mașina electrică direct pe fiecare unghie.Ține ferm mâna (sau piciorul) copilului în timp ce tai unghiile. Pilește marginile aspre cu o pilă de unghii cu șmirghel.

3. Taie-i unghiile în timp ce doarme

Așteaptă până când bebelușul doarme și taie-i unghiile. Dacă ai noroc, nu va simți nimic, iar tu îți vei face liniștită treaba. Dacă alegi să-i tai unghiile în timpul somnului de seară sau de noapte, asigură-te că ai o lumină adecvată pentru această operațiune.

4. Distrage-i atenția și fiți relaxați amândoi

Dacă alegi să-i tai unghiile în timp ce e treaz, încearcă să-i distragi atenția. Atunci când nou-născuții sunt atenți, au tendința de a-și încleșta pumnii, strângând partea dintre vârful degetului și unghie, ceea ce face operațiunea mai dificilă. Asigură-te că atât tu, cât și copilul sunteți cât mai relaxați posibil. Un moment bun este imediat după baie, când bebelușul este relaxat și unghiile sunt moi. Dacă bebelușul tău începe să devină agitat, ia o pauză și dă-i timp să se calmeze. Cântarea unei melodii preferate te poate ajuta în acest sens.

 

 

My title page contents