Vinete cu sos de roșii în tigaie – un preparat gustos și rapid. Dacă ești în căutarea unei rețete 100% vegetariană, sănătoasă și autentică, cea a vinetelor gătite într-o tigaie este cu siguranță ideală. Vinetele sunt o legumă foarte bună pentru organism și de care nu trebuie să ne privăm.
Prin urmare, consumarea acestora cu o anumită regularitate este foarte bună.
Vinete cu sos de roșii în tigaie
Porții: 5
Pregătire: 20 de minute
Gătire: 20 de minute
Calorii: 140 pe felie
Ai nevoie de:
1-2 vinete
1/2 litru de sos de roșii (roșii zdrobite)
2 căței de usturoi
Mozzarella pufoasă, tăiată în felii
Aproximativ 20 – 30 ml de ulei de măsline extravirgin
Ierburi aromatice
Pătrunjel verde tocat pentru momentul servirii
Pregătești vinete cu sos de roșii în tigaie așa:
Mai întâi te vei ocupa de vinete: le speli, le ștergi cu un șervet absorbant, apoi le cureți de coajă după modelul zebră. După aceea, tai vinetele în felii de aproximativ 1 cm grosime, le pui într-o strecurătoare, le sărezi cu sare grosieră și le acoperi cu o farfurie cu ceva greu deasupra pentru a le presa. Le lași să se odihnească timp de 1 oră.
După ce a trecut acest timp, scurgi vinetele, le transferi într-un castron cu apă, le clătești pentru a îndepărta sarea și le usuci cu hârtie absorbantă (sau cu un șervet de bumbac fin). Apoi le pui pe o tavă.
Torni uleiul de măsline extravirgin (20 ml) într-o tigaie sau într-o cratiță neaderentă și adaugi vinetele. Le lași să se rumenească timp de câteva minute pe ambele părți, apoi le scoți.
Ungi din nou tigaia cu puțin ulei (10 ml) pui usturoiul și-l lași să se rumenească puțin, amestecând rapid. Apoi adaugi sosul de roșii și-l lași să dea câteva clocote.
În cele din urmă, condimentezi sosul cu sare, adaugi vinetele, le amesteci cu sosul și acoperi tigaia cu un capac. Lași să se gătească timp de 15 minute la foc mic, după care încorporezi mozzarella, pui din nou capacul și continui gătitul timp de încă 5 minute. La final, când vinetele sunt gata, presari pătrunjel verde tocat mărunt și ierburi. Nu ți-a rămas decât să aduci la masă deliciosul preparat. Poftă bună!