Vino in lumea povestilor Nemi de Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret

Vino in lumea povestilor Nemi de Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret

Vino in lumea povestilor Nemi ca sa sarbatorim  Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret. Editura Nemi va invita in lumea povestilor la libraria Humanitas de la Cismigiu. Copiii, parintii si bunicii sunt asteptati cu noutati editoriale, evenimente speciale si multe cadouri pe 1 si 2 aprilie.

 

Sambata, 1 aprilie, de la ora 17.30, impreuna cu jurnalistul cultural Marius Constantinescu descoperim magia povestilor printr-o lectura in avanpremiera din Taramul povestilor, de Chris Colfer.

Cum si unde?

Vom rataci cu mare placere prin acest taram magic, alaturi de Alex si Connor – personajele principale. Vom redescoperi basmele clasice ale copilariei. Tot asa, toata bogatia fantastica din cartile lui Charles Perrault si ale Fratilor Grimm, in aventuri inedite cu personaje precum Alba-ca-Zapada, Cenusareasa, Jack din Jack si vrejul de fasole, Scufita Rosie, zane si capcauni.

Duminica – din nou

Duminica, 2 aprilie, de la ora 11.30, deschidem pofta de lectura cu un eveniment special si activitati inspirate de seria pentru copii Cum sa-ti dresezi dragonul, scrisa de Cressida Cowell: Ziua dragonului.

Detalii

Impreuna cu Ioana Baldea Constantinescu, gazda evenimentului, cei prezenti vor citi despre o lume unde copiii invata sa dreseze dragoni. Piticii vor invata despre istoria vikingilor, un trib de luptatori care au existat in realitate.

Cine e eroul?

Doritorii vor cunoaste un copil care trece prin toate probele dificile si periculoase alaturi de prietenii lui in confruntarea cu dragonii.Altii vor invata limba stranie a dragonilor sau cum pot sa devina eroi. La final fiecare va avea numele lui viking, propriul dragon imaginar si  o diploma de cititor de aventuri dragoneze.

Au trecut ani

Din 1967, Ziua internationala a cartii pentru copii si tineret este celebrata in toata lumea la data de 2 aprilie, ziua de nastere a celui mai indragit autor de basme, Hans Christian Andersen. Inspirati de dragostea lui pentru carti si frumos, sa invatam copiii sa descopere placerea lecturii.

 

 

My title page contents