„Zambeste” pare sa fie cel mai inutil sfat posibil. In mod obisnuit percepem zambetul ca efect al unei stari de bucurie. Partea interesanta este ca acesta functioneaza si in sens invers. Daca alegem sa zambim atunci cand ne confruntam cu situatii stresante, ne vom simti mai bine.

 

De fiecare data cand zambesti, in creierul tau se porneste o petrecere in cinstea starii de bine. Zambetul activeaza eliberarea de neuropeptide, mici molecule care permit neuronilor sa comunice. Ele faciliteaza comunicarea in intregul corp atunci cand suntem fericiti, tristi, furiosi, deprimati sau entuziasmati. Neurotrasmitatorii starii de bine care sunt dopamina, endorfinele si serotonina sunt eliberati atunci cand zambim. Dupa ce aceasta legatura este stabilita, corpul tau se relaxeaza, pulsul si tensiunea scad.

Iata cateva motive sa incluzi zambetul in ritualul tau de viata sanatoasa.

  • Reduce stresul si anxietatea. Este greu sa ne pastram zambetul in situatii stresante, dar daca optam pentru o mina vesela vom atenua efectele acestora.
  • Ne imbunatateste starea de spirit datorita stimularii productiei de endorfine, cunoscute drept hormonii fericirii.
  • Stimuleaza sistemul imunitar. Zambetul intareste sistemul imuntar, deoarece determina organismul sa produca mai multe celulele albe, care lupta impotriva bolilor.
  • Alina durerile, deoarece stimuleaza organismul sa produca in mod natural propriile substante calmante.
  • Te face mai atragatoare, de incredere, relaxata si sincera. Cei care te vor vedea zambind se vor simti rasplatiti si apreciati.

 

Tu ai zambit azi? Daca nu, incearca si bucura-te de efecte.

 

 

My title page contents