10 locuri magice

Sunt o multime de locuri incredibile in pitoreasca noastra tara, pe care probabil multi dintre noi nu le-am vizitat nici macar o data. Ce zici de o escapada in Romania, intr-un tur care sa cuprinda unele dintre cele mai interesante zone ramase ascunse de ochii curiosilor? Azi, Madalina Isar ne povesteste despre 10 locuri magice din Romania.

 

 

Valea Cernei – Parcul National Domogled

Romania este gazda unor locuri care iti taie respiratia. Unul dintre acestea este Valea Cernei. Un defileu magnific care se intinde pe aproximativ 40 de km, suprafata pe care se afla Parcul National Domogled. Vei trece pe langa stanci cu forme uluitoare care par ca plonjeaza dramatic in izvoarele cristaline. Vei vedea izvoare termominerale iscate din prapastiile calcaroase si chei inverzite. Si, tot aici, vei putea descoperi peste 700 de pesteri magice. Parcul este situat in estul judetului Caras-Severin.

 

valea-cernei-parcul-national-domogled

Gradina Zmeilor

In apropiere de satul Galgau Almasului, din judetul Salaj, domneste un monument al naturii declarat arie nationala. Rezervatia geologica intinsa pe 5 hectare poarta numele de Gradina Zmeilor. Ea eeste unica in tara. Zeci de structuri de conglomerate si gresie se ridica deasupra platoului creand forme de stanci uriase. Blocuri din piatra aurie si stalpi asemanatori unor ciupergi gigantice. Legenda spune ca acestea s-au format dupa ce un voinic i-a infruntat pe zeii care traiau pe aceste pamanturi si furau fetele tinere. Ei au fost transformati atunci pe loc in stana de piatra. Se spune ca fiecare stanca de pe platou are propria sa poveste …

 

Gradina Zmeilor

 

Cascada Bigar

Frumusetea cascadei Bigar din Valea Minisului, Caras-Severin, i-a inspirat in ultimii ani pe numerosi turisti straini. Ba chiar a fost pe locul 1 intr-un top al celor mai spectaculoase cascade din lume realizat de site-ul american “The World Geography”.  Caderea de apa care se scurge pe un perete calcaros acoperit de muschi. Daca ajungi aici iarna, apa care ingheata pe muschi este asemanatoare cu o rochie de mireasa.

 

cascada-bigar

 

Lacul Beiului

In muntii Anineni, in inima Parcul National Cheile Nerei, se odihneste mult controversatul Lac al Beiului. Se spune ca nu ingheata niciodata. Adancimea sa nu este cunoscuta cu exactitate. Ce il diferentiaza de alte lacuri din lume? Culoarea sa unica de albastru care oscileaza intre bleu, turcoaz, smarald pana la albastru ca cerul si safirul. Peisajul paradisiac este intregit de flora diversa si de numerosi copaci care brodeaza marginea lacului.

 

lacul-beiului

 

Pestera Focul Viu

Cunoscuta si sub numele de ”Ghetarul de la Focul Viu”, pestera din Parcul Natural Apuseni, este una dintre cele mai impresionante din tara. Gazduieste al treilea cel mai mare si important ghetar din Romania. Ea se afla la o altitudine impresionanta de 1165 metri in Valea Galbena. Printr-o crestatura in tavanul inalt al muntelui se strecoara la mijlocul zilei, stralucitoarele raze ale soarelui care cad direct pe varful ghetarului. De la decorul creat de natura, pestera a luat denumirea ”Ghetarul de la Focul Viu”. In fiecare an, aici ajung mii de turisti straini care vin sa admire spectacolul scanteietor si galeriile decorate cu stalagmite si stalactite.

 

pestera-focul-viu

 

Tunelul dragostei

Unul dintre cele mai romantice locuri din Romania. Tunelul Dragostei s-a format datorita vegetatiei luxuriante care a crescut pe calea ferata ce face legatura intre Caransebes si satul Boutari. Lina este una secundara, iar pe acest traseu circula temporar doar trenuri de marfa. Peisajul este unul care intrece orice limita a imaginatiei, fiind un loc preferat al pasionatilor de fotografii.

 

10 locuri magice

10 locuri magice

 

Mila 23

In inima Deltei Dunarii – singura din lume declarata rezervatie a biosferei, se afla traditionalul sat – Mila 23. Acest paradis este celebru pentru traditiile pastrate intacte. Atat cele culinare, dar si cele arhitecturale. Casele sunt zugravite in alb-albastru cu acoperisuri din stuf. Vegetatia luxurianta si numeroasele specii de pasari fac din Mila 23 unul dintre cele mai frumoase sate din Delta Dunarii.

 

 

Charlottenburg – singurul sat rotund din Romania

La circa 40 de km de Timisoara, pe drumul spre Lipova,vei gasi o fost asezare a svabilor superba. Este singura din tara construita sub forma circulara (chorographie). Charlottenburg se ghemuieste intre dealuri pline de stejari si duzi, si masoara 210 metri în diametru, fiind perfect simetric. Casele traditionale pastreaza arhitectura specific nemteasca. Turistii care ajung aici pot testa pentru cateva zile cum era viata acum sute de ani in acest colt al tarii.

 

podul-lui-dumnezeu

Podul lui Dumnezeu

In centrul localitatii Ponoarele, judetul Mehedinti, se afla singurul pod natural din lume peste care se circula, fara ca omul sa fi intervenit in vreun fel. Potrivit legendelor acest loc s-a format in urma prabusirii tavanului unei pesteri. Mai exact, dupa ce lui Dumnezeu i s-a facut mila de localnicii care nu puteau traversa Valea Pragului din cauza diavolului care se ascundea in pestera de la Pod. La o aruncatura de bat de aici, vei gasi si o formatiune care poarta denumirea de ”Stanca Dracului”.

Lacul Caprei

La o altitudine de 2230 de metri, pe versantul de sud al Masivului Fagaras, se afla un loc cu adevarat spectaculos, mai putin vizitat de catre turistii romani. Daca urci pana la Balea Lac, nu rata spectaculosul Lac al Caprei, aflat la aproximativ 40 de minute de mers cu masina.

 

lacul-caprei

 

 

 

Curse turistice cu autocarul in Romania. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Sejur Delta Dunarii

Hotel Gulliver Delta Resort 3*- de la 370 lei/persoana, 4 nopti cazare si masa conform programului ales (demipensiune/pensiune completa/all inclusive tip bufet), transport autocar, transfer cu barca Murighiol – Uzlina – Murighiol. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

My title page contents