Copil agresat la școală. Cum procedezi în această situație?

Copil agresat la școală

Dacă copilul vostru de vârstă școlară este hărțuit, este important să tratați cu seriozitate acest lucru și să acționați rapid. Împreună cu profesorii trebuie să colaborați cât mai bine, cu scopul de a opri hărțuirea asupra copilului.

 

Intimidarea copilului la școală

Hărțuirea poate fi devastatoare pentru încrederea copiilor și respectul de sine. Dacă copilul dvs. este hărțuit, are nevoie mai mult ca oricând de îndrumare, iubire și sprijin, atât acasă, cât și la școală. De asemenea, copilul trebuie să știe că veți lua măsuri pentru a preveni orice altă agresiune.

Vorbește cu copilul despre agresiune

Dacă copilul este hărțuit, una dintre cele mai bune modalități de a-l ajuta este să-l ascultați și să vorbiți despre hărțuire. Este, de asemenea, o modalitate bună de a afla mai multe, înainte de a vorbi cu profesorul despre asta.

Iată cum puteți începe:

  • Ascultă: dați-i copilului atenția maximă și purtați discuția într-un spațiu liniștit. Puneți întrebări simple copilului, apoi ascultați răspunsurile: „Ce s-a întâmplat în continuare?” și „Ce ați făcut atunci?”;
  • Rămâi calm: este o ocazie să-i arăți copilului cum să rezolve problemele. Dacă vă supără ceva, așteptați să vă calmați, înainte de a discuta situația cu copilul sau cu alții;
  • Rezumați problema: ați putea spune ceva de genul: „Deci, erați împreună la masa de prânz. Apoi Andrei a venit și a luat cutia de prânz și a aruncat-o la locul de joacă.”. Copilul va fi încurajat astfel, să povestească mai departe, oferindu-vă detalii care vă vor fi de mare ajutor;
  • Lăsați copilul să știe că este normal să vă simțiți supărat: ajutați copilul să înțeleagă că sentimentele sale sunt normale. De exemplu, îi putți spune: „Nu e de mirare că te simți atât de trist în legătură cu asta”.

Următorul pas îi arată copilului că vă pasă și vă va ajuta

  • Sunt de acord că există o problemă: de exemplu, „Nu este bine ca cineva să te trateze așa”;
  • Lăudați-vă copilul: acum, mai mult ca oricând, are nevoie de laudă și încurajare. Lauda îl va încuraja să continue să vă împărtășească problemele, să aibă încredere. De exemplu, „Sunt foarte mulțumită că mi-ai spus despre acest lucru”. Face foarte mult să știe că îi sunteți aproape și îl puteți ajuta.

Și dacă copilul înțelege de ce unii copii se înfurie, ar putea să-l ajute să-și dea seama că ceea ce s-a întâmplat nu este vina lui. De exemplu, puteți să-i spuneți copilului că bătăușul ar putea:

  • copia alți oameni și nu știe că intimidarea este greșită;
  • să nu știe cum să fie drăguț cu ceilalți oameni;
  • avea o problemă și crede că dacă îi face pe alții să se simtă rău, poate fi bine pentru el.

 

 

 

My title page contents