Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete. În cazul în care îți e poftă de ceva dulce, ia aminte. Dacă ai în frigider câteva caise fără mare trecere la public, pune de ceva bun. Un crumble cu caise. Sau mai exact, o prăjitură delicioasă, de casă, yammy și rapid de făcut. O poți servi în fel și chip – alături de cafea, pe post de gustare la școală, cu un pic de înghețată sau când îți e poftă de ceva bun.

 

INGREDIENTE CRUMBLE CU CAISE

Blat crumble cu caise

  •  300 g făină/ poate fi fără gluten
  •  100 g zahăr/ xylitol
  •  3/4 linguriță praf de copt
  •  2 lingurițe de zeamă de lămâie
  •  1/4 linguriță sare
  •  170 g unt/ ulei de cocos
  •  1 ou
  •  1 gălbenuș de ou
  •  1 linguriță de praf de vanilie
Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

 

Pentru umplutură crumble de caise

  • 300 g caise
  •  2 linguri xylitol ( zahăr de mesteacăn)
  •  3 lingurițe amidon de porumb

 

Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

Crumble cu caise. Bun de te lingi pe degete

 

MOD DE PREPARARE CRUMBLE CU CAISE

 

Da drumul la cuptor la 170 de grade ca sa se încălzească.

Acum, te apuci de treabă. Prima? Crusta sau blatul.

Într-un castron mare, amestecă zahărul, praful de copt, făina și sarea.

Acum, adaugi, untul tăiat cubulețe, oul, gălbenușul de ou și vanilia.

Amestecă cu un mixer până ce vei obține un aluat sfărâmicios.

Întinde aluatul pe fundul tăvii si niveleaza-l cu mâinile, chiar dacă nu va arăta perfect. Folosește o tavă rotundă cu fund detașabil. Păstreaza cam o treime din aluat ca să îl folosești pe post de capac pentru plăcintă.

Umplutura – amestecă ingredientele ușor, adică zahărul, amidonul și caisele.

Întinde umplutura peste aluat și presară restul de aluat, sfărâmându-l cu degetele.

Bagp la cuptor pentru 30-35 de minute, până se rumenește deasupra.

 

 

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents