Beneficiile fructului kaki. Cum ne putem bucura de proprietățile acestui fruct?

Beneficiile fructului kaki. Cum ne putem bucura de proprietățile acestui fruct?

Află și tu care sunt beneficiile fructului kaki. Un fruct care ajută și purifică ficatul și ne umple de energie. Este laxativ dacă este mâncat foarte matur, copt. În schimb, diuretic, când nu este copt suficient. Un fruct excelent pentru copii și sportivi, în special la micul dejun, pentru efectele sale energizante. Funcționează și ca anti-gripal. Și are doar o singură contraindicație: nu este recomandat celor care suferă de diabet.

Kaki este un fruct din Orient. Este fructul național al Japoniei, dar este cultivat și în China, Israel, Coreea, precum și în SUA. Exista sute de soiuri de kaki în lume, iar sezonul în care găsim acest fruct, este din septembrie și până la începutul lui decembrie.

Proprietățile și beneficiile fructului kaki

Acest fruct tipic de toamnă este extraordinar pentru sănătatea noastră, cum deja ai aflat. Un fruct pe care, printre altele, îl putem folosi foarte mult în bucătărie. Laxativ, diuretic, energizant și bogat în vitamine, beta-caroten și săruri minerale, cum ar fi potasiu, fosfor și magneziu: kaki protejează și purifică ficatul, unul dintre cele mai delicate organe ale corpului nostru. În plus, acest fruct conține și cantități mici de acid folic și vitamina C.

Un kilogram din acest fruct, cu o coajă de culoare galben-portocalie, oferă 65 de calorii și este format din 80 la sută de apă și până la 18 la sută de zaharuri cu urme de proteine ​​și grăsimi, în timp ce are aproximativ 2,5% de fibre.

Kaki conține, de asemenea, o cantitate mare de săruri minerale, în special potasiu, calciu, fosfor și vitamine A, C și B. Fiind bogat în vitamine și beta-caroten, kaki oferă și organismului nostru o cantitate bună de antioxidanți capabili să realizeze un acțiune preventivă împotriva tumorilor.

Un fruct puternic energic, recomandat mai ales în caz de lipsă de apetit și pentru cei care practică sport în mod regulat. Cu toate acestea, fructul kaki nu este recomandat în cazul diabetului, din cauza indicelui glicemic ridicat care determină o creștere bruscă a glicemiei.

Beneficiile fructului kaki, un fruct căruia nu i se acordă atenția cuvenită

Întărește sistemul imunitar. După cum am menționat deja, kaki conține vitamina C, capabilă să ne întărească sistemul imunitar. Un aliment care trebuie consumat deseori. În special în perioada de schimbare a sezonului, pentru a ne proteja de bolile specifice toamnei;

Previne bolile cardiovasculare. Și nu numai: kaki favorizează și absorbția fierului;

Un laxativ excelent. Acționând direct asupra ficatului și a intestinelor, kaki este un laxativ natural datorită taninelor și fibrelor prezente în pulpa sa. Pentru a beneficia de această funcție, ar trebui să fie consumat copt.

Diuretic. Pentru această funcție, în schimb fructele trebuie consumate la micul dejun și necoapte suficient. În aceste condiții devine un diuretic excelent datorită conținutului de potasiu.

Energizant. Kaki este considerat un fruct ideal pentru copii, sportivi și astenici, deoarece are abilități energizante excelente, datorită zaharurilor pe care le conține.

My title page contents