Ruladă cu castane. Un răsfăț dulce de toamnă

Ruladă cu castane. Un răsfăț dulce de toamnă

Ruladă cu castane, o prăjitură ce are la bază o foaie de pandișpan și o cremă delicioasă de castane, că tot e vremea lor.

 

Ruladă cu castane

Porții: 12 felii

Preparare: 60 minute

Coacere: 10 minute

Răcire: circa 2 ore

 

Ai nevoie pentru blat de:

6 ouă

90 g unt

1 praf de sare

175 g zahăr

150 g făină

Ai nevoie pentru crema de castane de:

4 foi de gelatină

300 g piure de castane îndulcit (gata preparat din comerț)

200 g mascarpone

80 g zahăr

1 lingură cacao

1 plic de zahăr vanilat

70 ml lapte

150 ml frișcă

 

Pregătești blatul așa:

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pentru blat, topești untul și îl lași să se răcească. Separi albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le bați spumă cu un praf de sare. Gălbenușurile le bați cu zahărul. Înglobezi făina și untul topit. La final, omogenizezi și albușul în compoziția de gălbenușuri. Repartizezi compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o coci la cuptor circa 10 minute. Scoți foaia de pandișpan când e gata și o răstorni pe un prosop umed, pudrat cu zahăr. Desprinzi hârtia de copt de pe fundul pandișpanului și îl rulezi cu ajutorul prosopului. Îl lași să se răcească.

Pregătești crema așa:

Înmoi gelatina în apă rece. Amesteci piureul de castane cu mascarpone, zahăr, cacao, zahăr vanilat și 20 ml lapte. Restul de lapte îl încălzești puțin. Dizolvi gelatina. Înglobezi 3 linguri de cremă de castane și apoi amesteci cu restul de cremă. Dai la frigider. Când începe să se întărească, înglobezi în cremă și frișca bătută.

Asamblezi rulada așa:

Derulezi blatul învelit în prosop și îl ungi cu ½ din crema de castane, lăsând de jur-împrejur o margine liberă. Rulezi blatul cu ajutorul prosopului și îl așezi pe un platou. Îl ungi cu restul de cremă. Dai rulada la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi o decorezi cu castane confiate sau cum dorești, după bunul plac.

 

Sfat!

Piureul de castane se poate prepara și în casă. Ai nevoie de 1 kg de castane comestibile, pe care le fierbi până se înmoaie foarte bine. Apoi le pasezi și le torni într-o oală. Adaugi 300 ml de lapte fierbinte și 50 g unt. Dai compoziția în clocot, amestecând energic. Adaugi zahăr pudră, după gust.

My title page contents