Dieta pe bază de proteine te ajută să slăbești

Dieta pe bază de proteine te ajută să slăbești

Majoritatea persoanelor asociază proteinele cu bucăţi mari de carne şi, de asemenea, cu bărbaţi musculoși. Dar știai că o creştere a cantității de proteine într-o dietă ajută la pierderea kilogramelor și asigură senzația de sațietate? Uite cum dieta pe bază de proteine te ajută să slăbești!

 

Proteinele din zerul obținut din lapte sunt cel mai folosit supliment pe piață şi reprezintă cea mai mare sursă de proteine provenită din procesul de fabricare a brânzei. Acestea au proprietăți de absorbție rapidă și conținut ridicat de aminoacizi, care au diverse beneficii pentru organism. În plus, cresc puterea de recuperare şi contribuie la menținerea și dezvoltarea masei musculare. Proteinele din zer, de asemenea, sunt asociate cu creşterea senzaţiei de saţietate şi pierderea în greutate.

Care sunt alimentele din care ne putem lua proteine?

  1. Carnea roșie, slabă, carnea pe pui, peștele – însă, atenție! Modul de preparare trebuie să fie la grătar, cuptor sau la abur, fără un adaos de ulei în momentul în care începeți pregătirea cărnii.

  2. Fructele de mare – scoici, midii, stridii- sunt foarte bogate în proteine.

  3. Oul cu minunatele lui calități nutritive este un aliat de nădejde în dieta pe bază de proteine. Puteți începe dieta chiar cu 2 ouă fierte pe zi. Sunt însă, persoane care nu agreează sau nu se simt confortabil în urma consumului de ouă fierte. Acestea pot alege să consume ou crud, pe care îl pun în blender, împreună cu o cantitate de lapte (acesta poate fi de soia, de asemenea extrem de bogat în proteine), o banană.

  4. Soia – dacă tot am amintit de laptele de soia, un alt produs din soia este brînza Tofu, foarte apreciată de cei ce aleg dieta pe bază de proteine.

  5. Brânza de vaci – aproape că nu e dietă în care să nu fie recomandată.

  6. Iaurtul slab- la fel de des folosit în diete.

  7. Categoria de alimente sub formă de boabe: fasole, linte (de diferite tipuri, la fel de bune). Fasolea sau lintea pot fi introduse de mai multe ori pe săptămână în alimentație, fie că alegeți s-o folosiți în salate sau supe-creme.

  8. Legumele – În special spanac și broccoli. Nici avocado nu e de neglijat!

  9. Fructe oleaginoase: migdale, nuci, fistic crud, dar și nuci de Macadamia, toate foarte bogate în proteine.

Orice ați alege să consumați, înainte de toate e indicat să consultați un medic nutriționist, pentru a vă adapta dieta nevoilor voastre personale și astfel, rezultatele să fie pe măsura implicării și așteptării voastre.

 

My title page contents