Perisoare de pui (chiftelute rotunde) in sos alb

Perisoare

Aceste perisoare din carne de pui reprezinta un fel de mancare adorat de toti, de la copii la adulti. Nu uita ca sanatatea consta in a manca natural si cumpatat din orice iti place. Pentru copii, care sunt in cresterea, carnea si grasimile in doze echilibrate sunt chiar recomandate.

 

Ingrediente pentru chiftelute

  • 500 – 700 g pulpe de pui, date prin masina de tocat
  • 1 cana de orez fiert alb, racit la temperatura camerei sau mai rece
  • 1 ou mare
  • 1 ceapa mica, tocata marunt sau rasa
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana de faina
  • 2 linguri de ulei de masline

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cani de supa limpede de pui (consommé)
  • 1/4 ceasca smantana (sau iaurt gras)
  • 1/2 pana la 1 lingurita de boia iute (sau mai mult daca va place mancarea picanta)
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare, chiftelute in sos alb:

  1. Intr-un castron mare, se amesteca la un loc carnea de pui, tocata, orezul fiert, albusul si galbenusul de ou crude, ceapa rasa, 1 catel de usturoi presat, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper. Amesteca bine. Umezeste-ti mainile, apoi formeaza bilute din amestecul de carne. Da bilutele prin faina, dar scutura-le de excesul de faina si asaza-le pe un fund de lemn.
  1. Incalzeste o tigaie mare la foc mediu si adauga 2 linguri de ulei fierbinte. Pune chiftelutele una cate una in tigaie si gateste-le cate 4 minute pe fiecare parte. Cand sunt rumenite, scoate-le pe o farfurie.
  2. In aceeasi tigaie, la foc mediu, se topesc 2 linguri de unt, apoi se da focul mic si se amesteca repede 2 linguri de faina. Se amesteca faina incontinuu, ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase, pana ce devine aurie. Adauga in sos cele 2 cani de supa de pui si amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adauga 1/4 ceasca smantana si gusta. Pentru gust, poti adauga: boia de ardei, sare de mare si piper negru.
  3. Da focul mic sub sos si se amesteca pana ce sosul se ingroasa suficient. Se adauga chiftleutele si se stinge focul (ele trebuie dpar sa se incalzeasca, nu sa se mai faca), asa ca se dau deoparte d epe aragaz si se presara cu patrunjel proaspat (sau marar, daca prefer).

 

Se servesc cu garnitura din piure de cartofi sau peste paste. Sunt delicioase si cu muraturi.

My title page contents