4 greșeli pe care le faci când îți speli părul

Descoperă 4 greșeli pe care le faci când îți speli părul, fără ca tu să realizezi. Vopsit, spălat, periat și îndreptat: părul nostru este supus unei agresiuni continue și de multe ori fără ca noi să observăm. De exemplu: poluare sau daune cauzate de soare.

Dintre toate, iată 4 cele mai frecvente greșeli în ceea ce privește spălarea și curățarea părului:

1. Șamponezi părul în grabă și crezi că astfel nu agresezi părul. Greșit!

A-ți rezerva doar câteva minute pentru spălarea și îngrijirea părului, nu este o modalitate bună de a avea grijă de el. Dimpotrivă, momentul spălării părului se poate transforma într-un ritual profund de wellness, dacă este făcut în mod corect și fără grabă.

2. Preferi produsele 2 în 1 pentru a economisi timp, crezând că sunt foarte bune. Fals!

Atunci când îți speli părul nu trebuie să faci rabat la timp și calitate. Renunță la produsele 2 în 1: șampon și balsam! Nu câștigi nimic, ba dimpotrivă, agresezi părul și nici nu îl îngrijești corect. Șamponul și balsamul, de fapt, efectuează două acțiuni diferite și ar trebui folosite separat.

3. Îți piepteni sau periezi părul imediat ce l-ai spălat. Nimic mai greșit!

Evită să-ți piepteni sau periezi părul atunci când este ud și, prin urmare, mai fragil. Acest proces nu face decât să contribuie la ruperea firelor. Mai bine încearcă să-ți descurci părul cu ajutorul degetelor sau să-l periezi ușor înainte de a continua cu spălarea.

4. Apelezi des la șamponul uscat, pe care îl consideri un șampon normal? O altă greșeală pe care o faci!

Șamponul uscat este cu siguranță o mare invenție, o modalitate de a opri o situație de urgență, dar nu poate fi considerată din toate punctele de vedere un înlocuitor al șamponului. Această pulbere sub formă de spray se pulverizează pe rădăcini, apoi masezi zona cu degetele și periezi părul. Astfel, vei reuși să fii gata rapid pentru o seară în oraș sau o întâlnire anunțată târziu!

Un sfat! Renunță la cele 4 greșeli pe care le faci și spală-ți părul cu bicarbonat de sodiu!

Poți încerca alternativ să folosești bicarbonat de sodiu pentru spălarea părului.

Dacă ai părul lung, ai nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu pe care să-l dizolvi în apă (echivalentul unei căni), după care, masezi ușor amestecul pe rădăcinile părului ud. Apoi, după clătire, procedezi la fel cu oțetul de mere, creând un amestec de 1/4 de oțet și 3/4 de apă.

Pentru părul scurt, în schimb, este suficient să efectuezi aceeași procedură cu jumătate din dozele indicate mai sus.

My title page contents