4 metode să te trezești mai ușor dimineața

Iată 4 metode să te trezești mai ușor dimineața! Modul în care te trezești dimineața este probabil cel mai important moment al zilei. Unul dintre momentele care vă pot influența cel mai mult starea de spirit, nivelul de energie, determinarea.

Dacă dormi bine și ai un somn de calitate, probabil că îți va fi ușor să te trezești dimineața și să ai o stare bună.

Iată cele mai bune 4 metode să te trezești mai ușor dimineața:

1. Folosește un ceas deșteptător inteligent

Setează întotdeauna alarma la aceeași oră (chiar și în weekend). În acest fel, ceasul biologic se va adapta automat, evitând trezirile traumatice. Dezavantajul acestei strategii este că trebuie să o aplici chiar și sâmbăta și duminica!

Folosește un ceas deșteptător inteligent. De altfel, există tot felul de aplicații pe telefon. Pornești alarma înainte de a merge la culcare și o așezi pe saltea, în apropierea ta (cu modul avion activ!). Datorită accelerometrului pus la dispoziție de un telefon inteligent, aplicația îți înregistrează mișcările și te trezește într-un interval de timp de 30 de minute. Totodată, aceasta încearcă să surprindă momentul în care somnul tău este cel mai ușor.

2. Creează-ți o rutină pentru o dimineață plăcută

Una dintre cele mai bune modalități de a te trezi bine dimineața este să găsești un motiv bun pentru a o face. A face o activitate fizică imediat după ce te-ai ridicat din pat are multiple avantaje pentru tine: ai satisfacția că ai făcut ceva bun deja la 06:30 dimineața; te simți în formă și la duș, iar la sfârșitul alergării, ai cele mai bune idei. Acesta este doar un exemplu. Important e să ai o rutină matinală extrem de plăcută. Unor persoane le place să citească cu o ceașcă de cafea în mână, alții preferă totuși să mediteze.

3. Nu uita să bei apă

Dimineața, imediat după ce te-ai trezit este momentul în care ești cel mai deshidratat. A trecut o noapte întreagă în care nu ai băut apă, plus că ai mai și transpirat. E normal să scadă nivelul fluidelor din corp. Din acest motiv, imediat ce te trezești este recomandat să bei un pahar cu apă.

Există, de asemenea, o modalitate și mai eficientă de a te rehidrata. De îndată ce te trezești, încălzește ușor o cană de apă (trebuie să aibă aceeași temperatură ca și corpul nostru, aproximativ 37 °. Dacă dorești, poți adăuga și un strop de lămâie. Cu această apă cu lămâie îți vei crește nivelul de energie.

4. Reactivează-ți mușchii și sistemul respirator

Chiar și exercițiile simple te pot ajuta să-ți reactivezi circulația și să obții un sentiment general de bunăstare. Dacă mergi la o sală de sport, poți cere antrenorului să îți arate o serie de exerciții specifice pentru trezirea sau întinderea mușchilor. Yoga este o altă activitate deosebit de recomandată în această situație. Exercițiile de respirație sunt o alternativă la activitatea fizică.

Subestimăm adesea puterea enormă pe care o are respirația asupra fiziologiei și psihologiei noastre. Practicarea constantă a exercițiilor care vizează îmbunătățirea modului în care respirăm este una dintre cele mai bune strategii pentru a-ți recâștiga energia și bunăstarea.

My title page contents