5 exerciții zilnice pentru a-ți construi puterea mentală

Practică 5 exerciții zilnice pentru a-ți construi puterea mentală. Fii conștient de tine și de abilitățile tale, construiește-ți rezistența și puterea mentală cu aceste exerciții.

Trebuie să știi că cea mai puternică modalitate de a combate anxietatea și stresul este să lucrezi constant la construirea rezistenței și a forței mentale.

Iată 5 exerciții zilnice pentru a-ți restabili echilibrul fizic și mental:

1. Încearcă să vezi rezultate pozitive

În fiecare zi, dimineața și seara gândește-te la toate acele situații incerte din viața ta, atât mari cât și mici. Apoi, ia în parte fiecare dintre acestea și vizualizează rezultatul cel mai optimist și surprinzător. Adică, nu numai rezultatul pozitiv, ci și cel mai bun posibil. De ce să faci asta? Pentru că acest lucru te poate ajuta să te aștepți întotdeauna la ce este mai bun. De asemenea, îți poate stârni noi despre ceea ce poți face pentru a-ți atinge obiectivul.

2. Transformă anxietatea în progres

Plasticitatea creierului nostru este un real ajutor! Este ceea ce ne permite să fim rezistenți în vremuri dificile: să învățăm să ne calmăm, să reevaluăm situații, să ne reîncadrăm gândurile noastre și să luăm decizii mai inteligente. Și este mai ușor să profităm de asta, dacă ne reamintim că anxietatea nu trebuie să fie întotdeauna rea.

Iată câteva sfaturi pe care nu ar trebui să le uiți niciodată:

  • Furia îți poate bloca atenția și capacitatea de a performa, sau te poate motiva, îți poate ascuți atenția;
  • Frica ar putea declanșa amintiri ale eșecurilor din trecut. Aceasta îți poate distrage atenția și concentrarea și îți poate submina performanța. Te poate face mai atent la deciziile de luat, creând astfel oportunități de a schimba direcția;
  • Tristețea ți-ar putea aplatiza starea de spirit și te-ar putea demotiva. De asemenea, ar putea să te inspire să-ți schimbi mediul, circumstanțele și comportamentul;
  • Îngrijorarea te poate determina să amâni unele lucruri/acțiuni și te poate împiedica să-ți atingi unele obiective. Te poate ajuta să-ți ajustezi planurile, așteptările și să devii mai realist și mai orientat spre obiective;
  • Frustrarea ar putea să-ți împiedice progresul și să te demotiveze sau ar putea servi ca un impuls pentru a face mai mult sau mai bine.

3. Cultivă relații și prietenii

A fi capabil să ceri ajutor, să rămâi în contact cu prietenii și familia și să cultivi în mod activ relații de susținere și încurajare îți permite să ții la distanță anxietatea. Și nu doar atât, ci întărește și sentimentul de a nu fi singur. Convingerea și sentimentul de a fi înconjurat de oameni cărora le pasă de tine sunt cruciale în perioadele de stres enorm.

4. Încearcă ceva nou

În zilele noastre, este mai ușor să urmezi un nou curs online sau să participi la un eveniment virtual. Astfel de experiențe noi pot împinge creierul și corpul să experimenteze ceva la care nu te-ai gândit niciodată înainte. Nu trebuie să fie un antrenament sau ceva dificil. De asemenea, poate fi puțin în afara zonei tale de confort.

5. Cufundă-te în natură

Știința a demonstrat în repetate rânduri că petrecerea timpului în natură are efecte pozitive asupra sănătății mintale. Tototdată, un studiu din 2015, de exemplu, a constatat că petrecerea timpului în natură poate crește semnificativ bunăstarea emoțională și rezistența. Nu este obligatoriu să locuiești lângă o pădure pentru a te cufunda în natură. Este de ajuns și un parc sau orice cadru liniștit cu ceva verdeață în care nu sunt mulți oameni în jur.

Respiră, relaxează-te și conștientizează sunetele, mirosurile și priveliștile din jurul tău. Folosește-ți toate simțurile pentru a crea o mai mare conștientizare a lumii naturale. Acest exercițiu crește rezistența și restabilește energia și echilibrul.

My title page contents