5 lucruri sustenabile de pus într-o geantă de plajă

5 lucruri sustenabile de pus într-o geantă de plajă… tu știi care sunt acestea? E vară și asta înseamnă timp pentru mare, timp pentru făcut bagaje și timp pentru… genți de plajă! Ce să pui în geanta de plajă care să fie sustenabil, dar fără a uita de stil? 

Fie că alegi o geantă de paie, de bumbac sau de plastic, geanta de plajă trebuie să fie una frumoasă și utilă. Adică, să conțină toate acele lucruri de care ai nevoie când mergi la plajă. Să descoperim 5 dintre acestea!

Iată 5 lucruri sustenabile de pus într-o geantă de plajă:

1. Costumul de baie

Alegerea costumelor de baie poate face toată diferența. Există de câțiva ani acele costume de baie care conțin o fibră de nailon regenerată care se usucă rapid și este realizată sustenabil din plasticul strâns din mări și oceane. În plus, alegând un astfel de costum, ai avea ocazia să porți ceva aparte și nu un costum de baie pe care îl vezi pe toate panourile publicitare de peste tot. Poți porni la o mică „vânătoare” de mărci mai de nișă, de preferat sustenabile, cu modele mai puțin „deja văzute”.

2. Rochie sau poncho de plajă

Evident că peste costumul de baie trebuie să pui ceva până ajungi la plajă sau chiar acolo. Poate fi un pareo, o rochie, un caftan, un maiou de purtat cu o pereche de pantaloni scurți, în funcție de preferințele tale. Alege întotdeauna accesorii din fibre naturale, pentru că atenția la conținutul etichetei nu este doar o chestiune de bune maniere, ci și de igienă.

3. Protecție solară

Chiar și cremele de protecție solară pot fi mai mult sau mai puțin ecologice. Astfel că există creme de protecție solară care dizolvate în mare sunt toxice și otrăvesc fauna și flora marine. De aceea, caută-le pe cele care respectă această cerință, și evită să te expui la soare în orele de vârf ale zilei, preferând umbra și un caftan drăguț: sunt cea mai bună protecție!

4. Ochelari

Chiar și ochelarii de soare pot fi sau nu sustenabili, iar pe plajă, aceștia sunt esențiali. Așa că, ai grijă să nu-i uiți acasă! Sau ia cu tine o pălărie cu boruri largi.

5. O carte bună

O carte bună nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă. Statul la plajă e de durată, iar uneori poate deveni plictisitor, mai ales dacă nu intri de foarte multe ori în apă. Poți alege o lectură mai lejeră, de vacanță. Nu trebuie să fie neapărat o carte grea, cu un subiect solicitant. Doar e vacanță, nu-i așa?

My title page contents