Tarte cu ouă – Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, trebuie să fie sățios și variat. Ouăle sunt printre ingredientele cele mai folosite pentru pregătirea micului dejun. Iată o sugestie mai puțin testată pentru prima masă a zilei!
Porții: 6
Preparare: 30 minute
Răcire: 15 minute
Coacere: 30-40 minute
Ai nevoie de :
250 g făină
sare
125 g unt
13 ouă
1 ardei gras roșu
200 g smântână
3 linguri pesmet
piper
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri cașcaval ras
Pregătești tarte cu ouă așa:
- Frămânți rapid un aluat din făină, un praf de sare și unt (tăiat fâșii), 1 ou și 2-3 linguri de apă. Apoi îl învelești în folie alimentară și îl dai la frigider 15 minute.
- Tai ardeiul gras în cuburi. Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinzi o foaie de aluat și tai din ea bucăți cu care tapetezi 6 forme mici de tarte. Ungi fiecare bucățică de aluat din formă cu puțină smântână, presari pesmet, sare și piper. În fiecare formă spargi câte 2 ouă. Presari peste albuș bucăți de ardei roșu și pătrunjel verde tocat. Apoi presari puțină sare, piper și cașcaval. Coci tartele 30-40 minute. După primele 15 minute, acoperi cu folie sau hârtie de copt, pentru a nu se arde deasupra și a se pătrunde bine și în interiorul tartei.
Tartele cu ouă sunt delicioase, hrănitoare și aspectuoase.
Sursa foto: Pinterest