Laptele praf pentru bebeluși. Ce trebuie să știi despre laptele artificial pentru bebeluși?

Laptele praf pentru bebeluși. Ce trebuie să știi despre laptele artificial pentru bebeluși?

Alăptarea la sân este cel mai mare ajutor pe care natura ni-l poate oferi, deși nu este întotdeauna un act posibil. Laptele artificial este un produs dedicat tuturor acelor copii care, din diverse motive, nu pot fi alăptați la sân. La fel ca laptele natural, laptele praf pentru bebeluși trebuie considerat un aliment complet care satisface nevoile nutriționale ale nou-născutului. Un aliment deosebit de important în primele luni de viață.

 

Deoarece sănătatea copilului este fundamentală, sunt necesare câteva reguli simple pentru a alege cea mai potrivită formulă pentru hrănirea și dezvoltarea bebelușului.

Laptele praf pentru bebeluși. Cum să alegi laptele artificial

În prezent, poți găsi o multitudine de mărci și produse în fiecare magazin, indiferent dacă este vorba despre farmacie, supermarket sau magazin online. Dar înainte de a începe achiziția, există câteva aspecte care trebuie evaluate cu mare grijă.

1. Eticheta ambalajului

Trebuie să începi cu citirea informațiilor conținute de etichetă. Aici vei găsi ingredientele, tipul de hrană, informații despre testarea produsului. Dar, mai presus de toate, verifică respectarea legilor europene.

2. Laptele praf pentru bebeluși. Mărcile și prețul

Fiabilitatea unui brand este dată și de satisfacția clienților săi. Prin urmare, e bine să alegi produse de marcă, care garantează o calitate superioară, asigurată de verificări și teste repetate. Pe de altă parte, însă, trebuie să iei în calcul că trebuie să faci față unor cheltuieli destul de mari. Ai grijă, la produsele cu prețuri prea mici, deoarece calitatea componentelor va fi mult mai scăzută decât cea a produselor cu un preț mai mare.

3. Laptele praf pentru bebeluși. Tipul de lapte praf

Laptele praf pentru bebeluși trebuie să furnizeze substanțele nutritive necesare dezvoltării acestora, în funcție de nevoile vârstei. Spre deosebire de laptele matern, care este complet și se schimbă odată cu trecerea timpului, adaptându-se la nevoile copilului, laptele artificial trebuie schimbat.

De fapt, pentru un nou-născut, cel mai bun lapte este numărul 1, numit și „lapte 1”. La 6 luni, necesarul nutrițional al bebelușului evoluează și va fi necesar să treci la laptele de continuare, denumit „lapte 2”. După primul an de viață, cel mai bun lapte pentru un copil este laptele de creștere sau „laptele 3”.

4. Laptele praf pentru bebeluși. Disponibilitate

Laptele artificial este disponibil atât sub formă de pulbere, cât și sub formă lichidă. Chiar dacă pentru început optezi pentru varianta care ție ți se pare cea mai bună, e posibil ca bebelușul să nu fie „de acord”. Dacă nu tolerează formula aleasă, e necesar să consulți medicul pediatru. Și să găsiți cea mai bună formulă de lapte praf pentru bebelușul tău.

5. Lapte artificial sub formă de pudră

Laptele praf artificial este forma cea mai răspândită pe piață, datorită accesibilității din punct de vedere economic.

 

 

My title page contents