Când vrem să aducem laolaltă mai multe gusturi, ingrediente și arome, o plăcintă poate fi rețeta ideală. La fel stau lucrurile și în cazul rețetei de plăcintă cu șuncă și spanac. O combinație delicioasă!
Plăcintă cu șuncă și spanac, aromată cu brânză cu mucegai
Porții: 4
Preparare: circa 20 minute
Coacere: 30 minute
Ai nevoie de:
100 g șuncă
1 legătură ceapă verde
1 lingură ulei de măsline
1 legătură spanac
2 ouă
300 g brânză topită
1 pachet foi de plăcintă
Sare
Piper
50 g brânză cu mucegai albastru
3 linguri sâmburi de pin
Pregătești așa:
Tai șunca în cubulețe. Ceapa o tai rondele, iar spanacul îl cureți și îl tai fâșii. Bați ouăle cu brânza topită fărâmițată. Adaugi șuncă, ceapă verde și frunze de spanac. Sărezi și piperezi. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu ulei 6 foi de plăcintă, îmbraci cu ele o formă de tartă sau de tort (cu diametrul de 20 cm). Repartizezi umplutura în formă, în strat uniform. Tai cubulețe brânza albastră și o așezi peste umplutură. Coci plăcinta la cuptor circa 30 de minute. Cu vreo 10 minute înainte de a fi gata, presari peste plăcintă 3 linguri de sâmburi de pin.
Dacă vrei, dacă ai timp și o rețetă preferată de aluat de plăcintă, poți înlocui foile special pregătite cu aluatul tău preferat.