Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile oului fiert pentru organism? De ce să consumi ouă fierte? Vrei oase mai puternice?

Iată mâncarea care nu poate lipsi din dieta ta: Ouăle fierte tari sunt excelente, de asemenea, incluse în salată pentru a o aromatiza.

Să aflăm toate beneficiile oului fiert pentru organism, pentru sănătate:

Includerea ouălor fierte în dietă, adaugă grăsimi bune organismului pentru a menține inima sănătoasă. De asemenea, ouăle fierte conțin vitamine importante care ajută la protejarea ochilor și la menținerea oaselor puternice.

1. Grăsimi bune

Ouăle fierte oferă grăsimi bune numite grăsimi monoinsaturate și polinesaturate sau MUFA și PUFA. Aceste grăsimi, care ne protejează sănătatea și inima, reprezintă o parte esențială a unei diete echilibrate. Înlocuirea cât mai mult a grăsimilor saturate și trans cu grăsimi monoinsaturate și polinesaturate stabilizează nivelul colesterolului din sânge și reduce riscul general de boli de inimă. Aceste grăsimi sănătoase ale inimii reglează, de asemenea, insulina din sânge, ceea ce menține nivelul glicemiei într-un interval sănătos, util în special în cazul diabetului de tip 2. Peste două treimi din conținutul de grăsime al ouălor fierte provine din grăsimi MUFA și PUFA bune.

2. Conținut ridicat de proteine

Ouăle fierte sunt în mod natural bogate în proteine. Ai nevoie de proteine ​​pentru a construi masa musculară, dar ajută și la repararea tuturor țesuturilor corpului tău și oferă structură pereților celulari. Dieta ar trebui să fie compusă între 10% și 35% proteine sau între 50 și 175 de grame pentru cineva care are o dietă de 2.000 de calorii. Un ou mare fiert furnizează mai mult de 6 grame de proteine.

3. Sănătatea ochilor – unul dintre beneficiile oului fiert pentru organism

Una dintre principalele vitamine din ouă este vitamina A. Această vitamină este o componentă a unei proteine ​​care absoarbe lumina din retine, protejează membranele din jurul corneei și reduce riscul de orbire nocturnă. Femeile au nevoie de 700 de micrograme de vitamina A pe zi, iar bărbații de 900 de micrograme, relatează Institutul Suplimentelor Alimentare. Consumarea unui ou mare fiert adaugă aproximativ 75 de micrograme de vitamina A la dietă.

4. Oase puternice

Ouăle fierte oferă vitamina D pentru menținerea oaselor și a dinților puternici. Vitamina D promovează absorbția calciului și reglează nivelul de calciu din sânge. Acest proces asigură că scheletul obține calciul necesar forței și structurii. Ai nevoie de 600 de unități internaționale de vitamina D în fiecare zi.

5. Informații calorice

Un ou fiert mare oferă aproape 80 de calorii. Aproximativ 60% dintre calorii provin din grăsimi. E necesar să elimini aproape toată grăsimea, dacă vrei să reduci caloriile, prin extragerea gălbenușului din ou. Consumând doar proteine ​​de albuș de ou, îți reduci aportul de calorii cu mai mult de jumătate.

My title page contents