Cheese cakes cu căpșuni și zmeură. Un desert pe placul tuturor. Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C și mangan, și conțin, de asemenea, cantități decente de folat (vitamina B9) și potasiu. Totodată, aceste fructe sunt foarte bogate în antioxidanți și compuși vegetali, care pot avea beneficii pentru sănătatea inimii și controlul glicemiei
De obicei, căpșunile sunt consumate crude și proaspete, dar pot fi folosite și într-o varietate de gemuri, jeleuri și deserturi.
Cheese cakes cu căpșuni și zmeură
Porții: 8 bucăți
Preparare: 50 de minute
Răcire: 30 de minute
Coacere: 35 de minute
Ai nevoie pentru blat:
200 g făină
2 lingurițe cacao
1 praf de sare
2 linguri de zahăr
1 ou
100 g unt
Ai nevoie pentru cremă și ornat:
500 g brânză de vaci
150 g de zahăr
40 g de amidon
4 ouă
2 lingurițe coajă de lămâie rasă
200 ml frișcă
250 g zmeură
250 g căpșuni
1 lingură de zahăr pudră
Pregătești cheese cakes așa:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de cacao, sarea și zahărul. Înglobezi oul, 2 linguri de apă călduță și untul tăiat în fâșii. Frămânți aluatul. Îl înfășori în folie și îl lași la frigider timp de 30 de minute.
Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius. Cu mâinile, potrivești aluatul pe fundul formelor (8 forme cu diametrul de 10 cm), ridicând și o margine înaltă.
Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci împreună cu 125 g zahăr, amidonul, ouăle și coaja rasă de lămâie. Înglobezi frișca bătută. Repartizezi compoziția pe blaturi și coci tartele la cuptor, timp de 35 de minute. Apoi stingi cuptorul și mai lași tartele înăuntru circa 10 minute. După acest timp, desprinzi tartele din forme și le așezi pe grătar cu blatul în jos.
Cureți fructele iar căpșunile le tai sferturi. 1/3 din cantitatea de fructe o pui la fiert într-o crăticioară cu restul de zahăr. Pasezi și strecori. Restul de fructe îl amesteci împreună cu zahărul pudră. Stropești tartele cu sosul de fructe și decorezi cu fructele date prin zahăr.
Sfat! Dacă pregătești un meniu mi complicat, ca să câștigi timp, poți coace din timp blaturile, urmând să așezi umplutura înainte de servire.