Alege să pregătești o supă de varză și fasole boabe. Această supă – ciorbă clasică și revigorantă de varză și fasole este masa perfectă de mâncat într-o zi rece de iarnă sau într-o zi de post. Cald și parfumat, acest preprat conține toate aromele iernii.
Supă de varză și fasole boabe
Porții: 4
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 60 de minute
Ai nevoie de:
100 gr de fasole și amestec de leguminoase uscate (mazăre, linte, fasole ochi-negru sau fasole neagră)
150 gr de orz perlat
1 varză mică
2 cartofi
1 morcov
100 gr țelină
1 ceapă
1 praz mic
1 tijă de țelină
2 litri de bulion de legume
1 lingură de ulei de măsline extra virgin
sare și piper
Pregătești așa:
Cu o seară înainte, pune la înmuiat leguminoasele și orzul. Astfel se vor înmuia și vor fi mai ușor de gătit. A doua zi, scurge leguminoasele de apă, și procedează la fel și cu orzul, după care clătește-l sub jet de apă. Toacă mărunt prazul, ceapa și tija de țelină. Taie țelina, cartofii și frunzele de varză în fâșii, după ce le-ai spălat în prealabil.
Încălzește 1 lingură de ulei de măsline extravirgin într-o oală mare. Călește ușor legumele timp de aproximativ zece minute. Adaugă apoi leguminoasele și orzul. Sărează ș piperează ușor. Adaugă bulionul de legume după ce l-ai dat în clocot și lasă să fiarbă totul cel puțin 1 oră, amestecând din când în când.
Când e gata, servește supa fierbinte, însoțind-o cu felii de pâine prăjită și o porție zdravănă de parmezan ras. Dacă ții post, renunță la parmezan.