Tort de portocale cu cremă de iaurt

Tort de portocale cu cremă de iaurt, un desert care să-ți bucure papilele gustative. Cauți un desert rafinat, cu un gust delicat și proaspăt? Tortul de portocale cu cremă de iaurt este desertul potrivit.

Un tort moale cu un pandișpan parfumat cu coajă de portocală, ușor și autentic pentru că este făcut cu iaurt simplu și ulei de semințe de floarea-soarelui în loc de unt. Pentru a face acest tort și mai delicios, îl poți umple și decora cu o cremă pentru umplutură și acoperire pe bază de iaurt și smântână, cu semințe de vanilie care dau o aromă dulce intensă.

Nu aștepta o ocazie specială pentru a face această delicatesă! Bucură-te de acest desert la sfârșitul unei mese sau pur și simplu ca o gustare pentru o pauză delicioasă!

Tort de portocale cu cremă de iaurt

Porții: 6-8

Pregătire: 45 min

Coacere: 30 minute

Ai nevoie de:

  • pentru o formă de tort cu diametrul de 24 cm

240 g zahăr

200 g făină 00

170 g iaurt iaurt grecesc

140 g ulei de floarea-soarelui

100 g amidon din cartofi

16 g praf de copt pentru prăjituri

3 ouă medii

coaja rasă de la 2 portocale

sucul de la 1 portocală

un praf de sare fină

Ai nevoie pentru cremă de:

700 g iaurt grecesc

300 ml smântână lichidă proaspătă

100 g zahăr pudră

25 g foi de gelatină

1 păstaie de vanilie

Ai nevoie pentru decor:

Portocale confiate – după gust

Portocale feliate subțire

Pregătești tort de portocale cu cremă de iaurt așa:

Înainte de toate, te ocupi de pregătirea bazei: pui gălbenușurile de ou în castronul unui mixer cu suport prevăzut cu un tel, având grijă să păstrezi deoparte albușurile, care vor fi folosite mai târziu. Adaugi jumătate din zahărul granulat peste gălbenușurile de ou și mixezi amestecul pentru a combina ingredientele. Apoi, cu mixerul pornit, torni iaurtul în castron și uleiul de floarea-soarelui. Continui tot așa până când ai încorporat ingredientele și amestecul va fi neted și omogen.

Razi coaja celor două portocale și storci una. Strecori sucul printr-o sită pentru a colecta semințele. Adaugi sucul de portocale în compoziția pentru blat și amesteci ușor cu telul pentru câteva momente; timpul necesar pentru ca lichidul să se absoarbă. În acest moment, cerni pulberile: făina, amidonul din cartofi și praful de copt și le adaugi în aluat, pe rând, câte o lingură. Continui să bați cu un tel până când ingredientele sunt complet combinate.

Adaugi coaja de portocale. Bați albușurile cu un vârf de sare și jumătatea rămasă din zahărul pudră până când se întăresc. Adaugi albușurile de ou bătute la amestec, amestecând ușor cu o spatulă de jos în sus pentru a nu risca dezasamblarea acestora. Apoi iei o tavă cu arc cu diametrul de 24 cm, o ungi cu puțin ulei sau unt și o tapetezi cu hârtie pergament. Torni aluatul în formă și coci blatul într-un cuptor preîncălzit la 180 ° timp de 45 de minute, până când devine auriu la suprafață (sau într-un cuptor cu convecție la 160 ° timp de aproximativ 35 de minute).

Odată gătit, scoți blatul din cuptor și îl lași să se răcească.

Pregătești crema de iaurt așa:

Înmoi gelatina în apă rece timp de 10 minute. Tai păstaia de vanilie în jumătate pe lungime, scoți semințele și le adaugi la iaurt.

Bați cu ajutorul mixerului electric 200 ml de smântână cu jumătate din zahărul pudră. Amesteci jumătatea rămasă a zahărului pudră separat cu iaurtul și apoi amesteci frișca proaspăt bătută. În cele din urmă, dizolvi gelatina în restul de 100 ml de cremă încălzită și adaugi amestecul la cremă și iaurt. Amesteci bine, acoperi crema cu folie de plastic și lași să se odihnească timp de cel puțin 1 oră în frigider. Odată ce s-a răcit, tai blatul în jumătate cu ajutorul unui cuțit zimțat.

Umpli tortul cu jumătate din crema de iaurt întinzând-o cu ajutorul unei spatule. Acoperi tortul cu cealaltă jumătate de blat.

Pentru decor, iei crema rămasă și amesteci jumătate din ea cu mixerul pentru câteva momente, împreună cu o lingură de smântână lichidă pentru a-l înmuia și a-l face mai neted. Așezi tortul pe un suport grilaj și lași crema să picure până când baza este complet acoperită. Pui crema rămasă într-un poș cu duză în formă de stea și decorezi suprafața tortului cu steluțe de frișcă.

Tai felii subțiri de portocale și, cu ajutorul unui cuțit pliezi feliile creând un fel de spirală pe care o vei aplica pe tort împreună cu coaja de portocală confiată. Tortul tău de portocale cu cremă de iaurt este acum gata să fie savurat!

Tortul de portocale cu cremă de iaurt poate fi păstrat timp de câteva zile în frigider într-un recipient etanș. Congelarea nu este recomandată.

Sfat

Pentru cei cu poftă mai mare de dulce, se pot adăuga chipsuri de ciocolată sau coajă de portocală confiată la crema umpluturii sau se poate înlocui vanilia cu pudră de scorțișoară.

My title page contents