Jeleu înghețat de pepene verde sau galben. Desertul care are gust de vară! Jeleul de pepene verde sau galben este un desert la sfârșitul unei mese care cu siguranță nu poate lipsi vara. Un triumf al prospețimii și bunătății!
Pentru a profita de abundența pepenilor verzi de sezon poți pregăti un delicios jeleu. De fapt, vara cu siguranță nu poți ignora pepenele verde, fructul cel mai potolitor de sete care există (pe lângă faptul că este, de asemenea, bogat în fibre)!
În Sicilia, prepararea unui sorbet de pepene verde este o tradiție care își are rădăcinile foarte departe în timp.
Este un desert rapid și ușor de făcut, deoarece necesită un timp de gătire foarte scurt și doar o mână de ingrediente.
Să vedem împreună cum se prepară un jeleu de pepene verde!
Jeleu înghețat de pepene verde
Persoane: 4
Pregătire: 10 minute
Preparare: 10 minute
Ai nevoie de:
• 800 g pepene verde sau galben
• 50 g amidon de porumb
• 50 g zahăr tos
Pregătești jeleu înghețat de pepene verde sau galben așa:
Mai întâi de toate, pregătești cu grijă pepenele verde (sau galben), asigurându-te că nu există semințe.
Pui pulpa de pepene verde (trebuie să fie coaptă și dulce) într-un mixer și o amesteci. Treci piureul de fructe obținut prin sita unei strecurători, astfel încât să obții numai sucul.
Într-o cratiță, amesteci amidonul de porumb cu zahărul granulat. Torni apoi treptat sucul de pepene verde filtrat în acest amestec.
Îl lași să se îngroașe la foc mic, apoi torni în forme cu o singură porție, cum ar fi siliconul. Lași jeleul să se răcească mai întâi la temperatura camerei și apoi în frigider, de preferință timp de o jumătate de zi.
Întorci jeleul înghețat cu susul în jos și decorezi, dacă dorești, cu chipsuri de ciocolată și bombonele.