GourmetLa masaTips & tricks

Fursecuri de turtă dulce

Fursecuri de turtă dulce. Fursecurile de turtă dulce sunt nelipsite din tradiția Crăciunului, având origine anglo-saxonă și forme jucăușe precum omuleți, brazi, stele, reni sau căsuțe. Sunt biscuiți crocanți și ușor picanți, pregătiți cu miere și un amestec aromat de condimente – ghimbir, scorțișoară, nucșoară și cuișoare. După coacere, se transformă într-o adevărată operă de artă, fiind decorate cu glazură și bombonele colorate, în funcție de imaginația și îndemânarea fiecăruia.

Prepararea acestor fursecuri este surprinzător de simplă: aluatul, de tip fraged, este foarte maleabil și ușor de modelat. Secretul acestor fursecuri constă în textura crocantă, dată de zahăr și miere, și în aroma intensă a condimentelor. De preferat să reduci puțin cantitatea de zahăr, pentru că sunt deja suficient de dulci și delicioase. Iar la capitolul forme, alegerea poate rămâne cea clasică – micii omuleți de turtă dulce, absolut irezistibili!

Fursecuri de turtă dulce

Porții: 50 de fursecuri

Pregătire: 10 minute

Gătire: 20 minute

La frigider: 30 minute

Timp total: 20 minute

Ai nevoie de:

350 g făină 00

150 g unt

100 g zahăr (160 g în rețeta originală)

1 ou

100 g miere închisă la culoare sau melasă ( sau miere de castane)

5 g pudră de ghimbir (jumătate de linguriță)

5 g scorțișoară

Nucșoară (câțiva fulgi rași)

2 g de cuișoare

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

Ai nevoie pentru glazură de:

1 albuș de ou

150 g zahăr pudră

bombonele colorate de zahăr

coloranți alimentari pudră (dacă vrei să colorezi glazura)

Pregătești fursecuri de turtă dulce așa:

Cerni făina și adaugi untul rece tăiat în bucăți mici. Dacă folosești mixerul planetar, lucrează cu cârligul K, altfel sfărâmă totul manual. Trebuie să obții un efect de sablare cu nisip.

Adaugi apoi toate celelalte ingrediente și frămânți până obții un aluat cu firimituri mari.

Frămânți aluatul cu mâinile până devine neted, apoi îl înfășori în folie de plastic și îl pui la frigider timp de 30 de minute.

După acest timp, poți întinde aluatul cu un sucitor și să tai biscuiții. Poți folosi matrițe în formă de copac, stea, casă… ce dorești sau ai la îndemână.

Pui figurinele de turtă dulce pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, păstrând o distanță între ele. Poți alterna forme mai mari cu unele mai mici.

Introduci tava într-un cuptor static preîncălzit la 180°, timp de aproximativ 15-18 minute. Fursecurile trebuie să fie bine colorate, maronii. Când sunt gata, le scoți din cuptor și le pui pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce le pregătești pe celelalte. Când ai terminat de copt fursecurile de turtă dulce… te pregătești de decorat.

Decorezi fursecurile așa:

Pui albușul (care trebuie să fie la temperatura camerei) într-un bol și îl lucrezi cu un tel. De îndată ce începe să facă spumă, adaugi zahărul pudră cu lingurița, continuând să bați cu telul. Vei obține o glazură albă și groasă.

Torni glazura într-o pungă de patiserie, faci o mică gaură în vârf și decorezi biscuiții.

Dacă vrei să adaugi bombonele colorate, fă-o imediat, până când glazura este umedă.

Lași glazura de zahăr să se usuce (aproximativ 20-30 de minute), apoi pui la păstrare fursecurile cu turtă dulce într-o cutie sau o pungă alimentară.

Fursecurile tale din turtă dulce sunt gata și sunt perfecte pentru a le oferi cadou de Crăciun!

Dacă vrei, poți să le faci o mică gaură înainte să le coci și apoi să le agăți în brad de Crăciun.

 

 

 

Related Articles

Back to top button