Supa de ceapa a la francaise

Supa de ceapa

Iarna are avantajele ei. Unul dintre ele: supele! Divine, calde, miraculoase. Daca vrei sa te simti ca la Paris, mizeaza pe supa de ceapa. Iti va merge la suflet si te va incalzi cat ai zice „Un, deux, trois!”.

 

INGREDIENTE SUPA DE CEAPA:

  • un litru de supa ( fierbe tu cat mai multe legume – morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, un cub de supa concentrata)
  • un kilogram de ceapa rosie amestecata cu ceapa alba
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • Paine proaspata taiata in felii groase
  • Parmezan
  • Boia

 

MOD DE PREPARARE:

  • Fierbe legumele ca sa obtii supa pentru baza
  • Apoi treci la ceapa. La kilogramul de ceapa. Taie fiecare ceapa felii grosute si pune-le deoparte
  • Separat, intr-o tigaie, pune untul la topit. Adauga boiaua, sarea, piperul si uleiul de masline. Si apoi CEAPA.
  • Da focul mic si lasa ceapa sa se inmoaie, sa se caleasca. Pentru cat timp? Cam 45 de minute.
  • Etapa urmatoare: rastorna ceapa calita intr-o oala de supa si toarna deasupra zeama de la supa de legume. lasa sa fiarba la foc mic.
  • Drege din nou supa dupa gust cu cele necesare.
  • La final, cand vrei sa o servesti, pune-o fierbinte in bol si pune deasupra o felie de paine cu parmezan ras deasupra. Da un pic la cuptor – la foc mic – doar cat sa se topeasca parmezanul si savureaza.
  • Sa iti mearga la inima!

Vive la France!

 

 

Sursa foto: Pinterest.

My title page contents