Adevarat sau fals? Cum e cu caderea parului in timpul sarcinii?

Adevarat sau fals? Cum e cu caderea parului in timpul sarcinii?

Par magnific in timpul sarcinii? Da, se poate. Ce te faci insa cu caderea incontrolabila a aceluiasi par care se abate peste tine, dupa nastere? Dar cu textura parului care se modifica dupa aparitia primului copil? Iata cateva dintre miturile care ne pun pe ganduri. Si totusi, cat sunt ele de adevarate? Cum e cu caderea parului in timpul sarcinii?

 

Atunci cand o femeie e insarcinata, dincolo de burta care se rotunjeste si creste, exista numeroase alte schimbari care se intampla in corpul ei. Iar parul are parte de acelasi regim. Tu stii ca umbla vorba prin targ  cum, ca parul ar fi mai frumos si mai bogat in timpul sarcinii?  Pentru ca, apoi sa cada din belsug dupa ce ai nascut? Insa cum sta treaba in mod real?

E adevarat ca in timpul sarcinii coafura e mai bogata si mai stralucitoare.

Si ca  parul creste mai repede. De ce? Pentru ca hormonii de sarcina – printre care si estrogenul – au un impact puternic asupra parului. Au un efect de boost si indesire asupra firului de par pe care il fac sa para mai puternic.

„Cand esti insarcinata si dupa ce ai nascut, schimbarile nivelului de estrogen si progesteron sunt responsabile pentru majoritatea simptomelor pe care le experimentezi, fie ca sunt legate de piele, de par sau pur si simplu de dispozitia ta generala. Aceste schimbari le afecteaza in mod diferit pe proaspetele mamici, iar calea cea mai buna este sa le intelegi si sa le accepti, apoi sa te documentezi, sa cauti informatii si sa gasesti solutiile care sunt la indemana ta.” Dr. Piraccini, doctor Dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia

Fals. Evita sa mergi la coafor in timpul sarcinii.

Nimic mai fals. Nu e nevoie sa iti modifici rutina de frumusete in timpul gravidiei.  Este vorba doar de o chestiune de sensiblitate, insa e bine sa iti urmezi instinctele si sa ramai fidela obiceiurilor tale. Sa te consulti cu stilistul tau si sa nu te feresti sa faci schimbari de look daca asta simti.

Adevarat – Odata cu nasterea, ai grija la cantitatea mare de par care iti va cadea

Dupa nastere, toate tinerele mame se confrunta cu o cadere masiva a parului. Mai ales in primele doua luni dupa nastere. Si acest fenomen e strans legat de acelasi hormon – estrogenul.

Dr. Piraccini explica: Activitatea hormonala crescuta din timpul sarcinii determina ca mai multe fire de par sa se gaseasca in faza activa de crestere decat in mod normal si, ca urmare a acestui fapt, caderea parului sa fie mult diminuata. La 6 saptamani după nastere, rata de crestere a parului scade, iar caderea parului se intensifica si devine vizibila. Subtierea parului este o problema uzuala pentru mame la aproximativ 3-4 luni după nastere si poate sa dureze pana la 1 an.” Ca o consecinta, mai multi foliculi se gasesc acum in faza de cadere, aproximativ 25-35%. In plus fata de schimbarile hormonale, starea generala de sanatate, regimul alimentar si mediul inconjurator afecteaza starea parului si modul lui de crestere

Adevarat – Dupa o sarcina, parul isi poate schimba textura si tipologia.

Este o schimbare putin vizibila, dar care se observa cu usurinta mai ales la blonde. Unora li se inchide parul, altora li se intind buclele.

TU SI TIME-OUT SERVICE NIOXIN

UN SERVICIU IN SALON DEDICAT PROASPETELOR MAMICI CARE ISI DORESC UN PAR MAI BOGAT.

Rasfatul debuteaza in salon cu un tratament de regenerare a scalpului, continua cu un tratament intens pentru firul de par activat printr-un masaj dedicat, apoi tunsoare si styling dupa dorinta si tratamentul leave-in… si rasfatul continua acasa.

 

My title page contents