Vitamine pentru fertilitate. 9 suplimente pentru creșterea fertilității

Vitamine pentru fertllitate

Fertilitatea, cum s-o stimulezi și s-o îmbunătățești? Regulile unei vieți sănătoase sunt întotdeauna valide și chiar și în cazul fertilității: mâncarea sănătoasă, activitatea fizică și eliminarea stresului sunt primele sfaturi utile pentru cei care își doresc un copil. Odată îndeplinite aceste condiții, poate fi necesară o completare cu suplimente naturale pentru a mări fertilitatea masculină și cea feminină.

 

Iată câteva vitamine pentru fertilitate!

1. MACA. Vitamine pentru fertilitate

Maca este o planta foarte activă atât pentru bărbați, cât și în sfera sexuală feminină. Nu este întâmplător faptul că este utilizată în tratamentul disfuncțiilor sau tulburărilor legate de aparatul sexual al ambelor sexe. Această rădăcină are proprietăți afrodiziace (utilă în caz de impotență masculină), dar mai ales favorizează creșterea fluidului seminal și calitatea și mobilitatea spermatozoizilor.

2. Complexul de vitamine B

Vitaminele B sunt deosebit de importante pentru fertilitate. Adesea, cei care fumează, beau sau trăiesc o perioadă de mare stres duc lipsă de acest complex de vitamine. De exemplu, o deficiență a vitaminei B1 poate duce la o lipsă de ovulație, B2 este asociată cu infertilitatea, în timp ce B12 are o importanță fundamentală pentru sinteza ADN și ARN. Este clar că aceste vitamine ar trebui să fie luate în primul rând printr-o dietă adecvată. Apoi, dacă nu sunt asimilate suficient din hrană, se pot lua sub formă de suplimente.

3. MAGNEZIU

Magneziul este un mineral esențial pentru organism, deoarece acesta participă la peste 300 de procese metabolice. De asemenea, este crucial atunci când un cuplu dorește să aibă un copil, deoarece lipsa acestuia este asociată cu riscul de infertilitate și avort.

4. VITAMINA E

Vitamina E este foarte importantă, atât pentru fertilitatea masculină, cât și pentru cea feminină. De fapt, aceasta ajută ovulația, în ceea ce privește femeia și funcționalitatea corectă a spermei, în ceea ce privește bărbatul.

5. VITAMINA C

Vitamina C este un antioxidant puternic și poate ajuta fertilitatea atât la bărbați, cât și în cazul femeilor. De obicei, pentru acest scop, se iau doze destul de ridicate ale acestei substanțe, doar la indicația medicului.

6. GINSENG

Se pare că ginsengul, cunoscut pentru calitățile sale energizante și revigorante, poate ajuta fertilitatea și mai ales pe cea masculină. Crește libidoul, îmbunătățește performantele sexuale, dar mai presus de toate, acționează pozitiv asupra spermei.

7. ULEI DE ENOTERĂ

Uleiul de enoteră este uleiul din primula de primăvară, iar acesta poate ajuta fertilitatea feminină. Acest produs natural îmbunătățește calitatea mucusului cervical, făcând astfel fertilizarea mai ușoară. Reglează, de asemenea, ciclul și, în consecință, ovulația.

8. DAMIANA

Damiana este o plantă aromată perenă, originară din zonele tropicale ale Americilor şi din partea de nord a Caraibilor. Damiana este o planta cu rol afrodisiac, care, în ceea ce privește bărbații, este capabilă de a stimula producerea de testosteron, prin echilibrarea hormonilor. De asemenea, este utilă în lupta împotriva impotenței.

9. CATUABA

Catuaba este un afrodisiac natural și un stimulator tonic al sistemului nervos. Are proprietăți afrodisiace și este folosit pentru a trata problemele de scădere a dorinței și infertilității. Pentru un efect maxim ar trebui să fie luată simultan de ambii parteneri.

 

My title page contents