Află ce alimente pentru a scăpa de ficatul gras sunt recomandate consumului.

Există două tipuri distincte de boli ale ficatului: cele induse de consumul de alcool și ficatul gras. Ambele afectează un număr impresionant de persoane. În articolul de față avem în atenție o serie de alimente pentru a scăpa de ficatul gras.

Boala hepatică grasă este unul dintre principalii factori favorizanți ai insuficienței hepatice. Cu ficat gras sunt cel mai frecvent diagnosticate persoanele obeze sau sedentare dar și cele care consumă mâncare extrem de procesată. O dietă cu un conținut scăzut de grăsimi, redusă din punct de vedere caloric, vă poate ajuta să pierdeți în greutate dar și să reduceți riscul bolilor hepatice grase. Iată ce alimente pentru a scăpa de ficatul gras sunt recomandate consumului.

Alimente pentru a scăpa de ficatul gras

Alimentele pot fi uneori medicamentele cele mai bune. Cel puțin în privința ficatului gras, acestea pot face adesea diferența. Demonstrat chiar și științific!

Cafea

Studiile au arătat că băutorii de cafea cu afecțiuni ale ficatului gras au mai puține leziuni hepatice decât cei care nu beau această băutură cofeinizată. Cofeina pare să scadă cantitatea de enzime hepatice anormale ale persoanelor cu risc de boli hepatice.

Legume verzi

Broccoli, spanacul urzicile, stevia, ardeiul gras sau varza de Bruxelles, toate pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus și la prevenirea acumulării de grăsime în organism.

Tofu

Un studiu al Universității din Illinois (SUA) realizat pe șobolani a descoperit că proteina din soia – conținută în alimente precum tofu – poate reduce acumularea de grăsime în ficat. În plus, acest aliment este sărac în grăsimi dar bogat în proteine.

Pește

Peștii grași cum sunt somonul, sardinele, tonul și păstrăvul, sunt bogați în acizi grași Omega-3. Acizii grași Omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de grăsime din ficat. De asemenea, au capacitatea de a reduce inflamația.

Făină de ovăz

Carbohidrații din cereale integrale precum fulgii de ovăz oferă organismului energie. Conținutul de fibre induce mai rapid senzația de sațietate, ceea ce poate ajuta la menținerea greutății.

Nuci

Nucile sunt de asemenea bogate în acizi grași Omega-3. Cercetările au aratat că persoanele cu boală hepatică grasă care au consumat nuci aveau o funcție hepatică îmbunătățită.

Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, iar cercetările sugerează că el conține substanțe chimice care ar putea încetini afectarea ficatului. De asemenea, fructul este bogate în fibre, care ajută la controlul greutății. O salată de avocado și ciuperci, de exemplu, este un preparat sănătos și sățios pentru cei care țin dietă.

Lapte

Laptele și derivatele lui cu un conținut redus de grăsime dar cu unul ridicat de proteine din zer protejează ficatul de deteriorări ulterioare.

Semințe de floarea-soarelui

Aceste semințe cu gust de nuci sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care protejează ficatul.

Ulei de măsline

Acest ulei sănătos este bogat în acizi grași Omega-3. Este mai sănătos pentru gătit decât cel de floarea soarelui, unt sau margarină. Uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului enzimelor hepatice și la controlul greutății.

Usturoi

Usturoiul nu numai că adaugă aromă preparatelor, dar studiile experimentale au dovedit că poate fi de ajutor în controlul greutății.

Ceai verde

Cercetarile susțin că ceaiul verde poate ajuta la interferența cu absorbția grăsimilor, dar rezultatele nu sunt încă concludente. Oamenii de știință încă studiază dacă ceaiul verde poate reduce stocarea grăsimilor în ficat și poate îmbunătăți funcția hepatică. Dar ceaiului verde îi este recunoscută deja capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Deci este de luat în considerare.

My title page contents