Brioșe cu glazură și flori de zahăr. Brioșele sunt o alegere excelentă de desert pentru o duminică în familie, pentru o petrecere sau pur și simplu pentru o zi obișnuită. Au un gust uimitor și decorarea lor poate fi un moment distractiv și creativ. Sunt ușor de servit. Sunt ușor de transportat. Sunt iubite și consumate de oameni de toate vârstele. Și, mai presus de toate, sunt ușor de făcut!
Brioșe cu glazură și flori de zahăr
Porții: 12 bucăți
Preparare: 40 minute
Ai nevoie de:
280 g făină
2 linguri praf de copt
110 g zahăr
¼ linguriță sare
280 g iaurt
1 ou
6 linguri ulei
1 plic zahăr vanilinat
1 fiolă esență de lămâie
Ai nevoie pentru glazură și decor de:
150 g zahăr pudră
1-2 linguri suc de lămâie
1 praf de colorant verde
Floricele de zahăr din comerț
Pregătești brioșe cu glazură așa:
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetezi cu hârtie de copt adânciturile formelor pentru brioșe. Amesteci făina cu cele 2 linguri de praf de copt, 110 g zahăr și sarea.
Separat, amesteci iaurtul cu oul, uleiul, zahărul vanilinat și esența de lămâie. Înglobezi treptat acest amestec în amestecul de făină. Pui compoziția în forme și coci brioșele timp de 20-25 de minute. Când sunt coapte, le scoți din cuptor și le lași să se răcească.
Între timp, prepari o glazură groasă din 150 g de zahăr pudră și 1-2 linguri suc de lămâie. Adaugi apoi și praful de colorant verde sau lași pur și simplu compoziția albă.
Când sunt reci, ungi brioșele cu glazură și presari floricele de zahăr. Lași să se usuce.
Sunt foarte aspectuoase, dar mai ales gustoase!