burgeri sănătoși pentru copii

Da, există și burgeri sănătoși pentru copii, pe care îi prepari chiar tu, acasă, fără prea multe ingrediente dăunătoare! 

Unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare de către cei mici sunt burgerii. Orice copil a văzut măcr o dată, o reclamă la burgeri și apoi a început să îți ceară insistent.

Tocmai pentru acele momente, în care vrei să prepari o gustare specială, îți recomandăm o rețetă de burgeri sănătoși pentru copilul tău. Timpul de preparare este de 50 de minute și este masa care va face fericit orice copil cu vârstă de peste 4 ani!

Burgeri sănătoși pentru copii – de ce ai nevoie:

500 g carne tocată de pui,

o ceapă,

un ardei roșu sau verde, în funcție de preferințe,

o roșie,

salată verde,

două linguri de iaurt,

pătrunjel verde

sare și piper după gust.

Cum prepari burgeri sănătoși pentru copii?

Este ideal să ai în casă un grill sau o tigae antiaderentă. În cazul în care locuiți la casă și aveți grătar în curte este chiar mai bine, pentru că poți prepara carnea pe grătar.

Taie ceapa subțire și călește-o într-o tigaie timp de aproximativ 5 minute, apoi adaugă ardeiul, tăiat în cubulețe cât mai mici. Scoate amestecul și pune-l într-un castron mare. Peste adaugă carnea tocată de pui, o lingură de pesmet și cele două linguri de iaurt.

Amesteca totul până când obții o compoziție omogenă. Compoziția se împarte apoi în 6. În palme, formează chiftele pentru burgeri. Pune chiftele pe o farfurie și lasă-le la frigider timp de 30 de minute.

În acest timp taie roșiile în feli și așează frunzele de salată pe o fardurie, astfel în cât să le poți folosi mult mai ușor când vei asambla burgerii. Scoate chiftelele din frigider și, în funcție de posibilitățile pe care le ai în bucătărie poți proceda astfel:

Dacă faci burgerii pe grătar, în aer liber, lasă carnea să se coacă la foc mic timp de 30 de minute.

Dacă faci burgerii în apartament, folosește fie un grill fie o tigae antiaderentă. La foc mediu, lasă chiftelele să se coacă timp de 30 de minute pe fiecare parte.

Cum pregătești chifla?

Taie cele 6 chifle pe jumătate. Dacă vrei ca burgerul să fie mai gustos, pune pâinea la prăjit fie pe grătarul pe care s-a făcut carnea, fie în tigaia pe care ai folosit-o. În cazul în care folosești o tigae trebuie nu pleca de lângă aragaz. Pâine se va rumeni foarte repede!

Ce urmează? Asamblarea!

Pe chifla de jos, așează chifteaua de pui. Apoi, pune roșiile și salata. Dacă vrei să faci un burger cu adevărqat sănătos, nu pune sosuri din comerț. Poți realiza tu un sos, în casă. Pentru a stabiliza burgerul, după ce ai pus partea de sus a chiflei, înfige un băț de frigărui. Astfel, toate ingredientele din burger nu se vor împrăștia.

Asezonează burgerul cu o salată proaspătă de legume, pentru o masă sănătoasă!

 

 

 

 

 

My title page contents