Ce să cumperi de la piață în aprilie: legume, fructe și pește de sezon

Ce să cumperi de la piață în aprilie: legume, fructe și pește de sezon

Ce să cumperi de la piață în aprilie: legume, fructe și pește de sezon. După câteva încercări eșuate, se pare că, în sfârșit, ne-am luat la revedere de la iarnă. Acum ne putem bucura de primăvară! În aprilie, soarele strălucește din nou, zilele devin mai lungi și temperaturile cresc. Această schimbare climatică ne determină să schimbăm și meniul și lista de cumpărături.

Pe tarabele din piață se întorc culorile strălucitoare, iar cărucioarele sunt pline de produse detoxifiante. Atunci când ieșim din iarnă, organismul nostru este slăbit. De aceea, acum, mai mult ca niciodată este important să urmăm o dietă sănătoasă care să susțină sezonalitatea. Pe lângă avantajul economic considerabil, consumul de fructe și legume de sezon ne ajută să ne întărim apărarea imunitară. Primăvara avem nevoie din plin de o imunitate crescută. E sezonul virozelor, alergiilor, de aceea, e foarte important să ne aprovizionăm corpul cu multe vitamine și minerale.

În aprilie… consumă fructe proaspete!

Odată cu sosirea lunii aprilie ne putem bucura în cele din urmă de fructele primăverii. Pe tarabele din piață, culorile excelează și prin fructe delicioase, cum ar fi primele căpșuni. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina C, bogată în antioxidanți și săracă în minerale. Fructele perfecte pentru o gustare delicioasă sau ca înlocuitor al desertului, mai ales dacă este însoțit de frișcă. Și de ce nu, putem prepara unele deserturi delicioase cu căpșuni cum ar fi tiramisu și cheesecake.

Totodată, în timp ce începem să ne luăm ușor rămas bun de la unele citrice, cum ar fi portocale și mandarine, merele, perele și kiwi rămân în continuare pe lista de cumpărături.

Aprilie este un moment bun pentru a începe purificarea corpului nostru, pregătindu-l pentru sosirea verii. Dacă fructele sunt mai dulci, verdețurile precum sparanghelul, anghinarea, cicoare și urzica, sunt puțin mai amare, dar au o putere mare de drenare și detoxifiere. Tot acum se dă undă verde pentru ceaiuri din plante, smoothie și salate proaspete, pentru a se simți imediat mai ușoare și pentru a avea o piele mai fină. Putem prepara smoothie de legume, verdețuri și fructe separat sau în combinație. Explozie de vitamine în pahar!

Legumele de sezon din aprilie

Unele legume tipice sezonului precedent rămân și în coșul lunii aprilie, cum ar fi broccoli, conopidă și varză. Totodată, în aprilie își fac intrarea triumfătoare fasolea păstăi, mazărea verde, prazul, ceapa de primăvară, spanacul, ștevia și urzica, pe lângă sparanghel și anghinare, deja prezente din martie.

Mai puțin calorice decât alte leguminoase, păstăile de fasole sunt bogate în săruri minerale, cum ar fi fierul, potasiul și calciul. Ele conțin, de asemenea, vitamine B, fibre și proteine. Toți nutrienții importanți care sunt buni pentru inimă și sistemul nervos. Fasolea poate fi savurată crudă, ca o simplă gustare sau drept aperitiv, sau gătită, pentru a fi folosită pentru prepararea diferitelor rețete.

Urzica este o plantă spontană bogată în flavonoide. Această caracteristică o face să fie un aliment cu o mare putere de purificare și detoxifiere; atât de mult încât a fost cunoscută și apreciată pentru proprietățile sale, încă din vremea Greciei antice. Este excelentă pentru combaterea celulitei și a retenției de apă, eliminând deșeurile și toxinele. Undă verde, de asemenea, pentru ceaiurile din plante, lăsând frunzele să se infuzeze direct în apă fierbinte.

Ce să cumperi de la piață în aprilie? Ce pește găsim în aprilie?

Odată cu sosirea primăverii, mesele noastre sunt îmbogățite cu multe specii diferite de pește, gustoase și hrănitoare, ideale pentru prepararea mâncărurilor simple, dar eficiente, cum ar fi supe, primul și al doilea fel. Ori de câte ori avem ocazia, este important să cumpărăm pește proaspăt, în funcție de sezonalitate, pentru a-i completa toate beneficiile. Dacă este prins fără tehnici invazive, peștele sezonier își menține toate proprietățile nutriționale, cum ar fi concentrația de Omega 3, săruri minerale, fosfolipide și vitamine. Un adevărat panaceu pentru corpul nostru.

Dar, ce pește să cumpărăm/mâncăm în aprilie? Ei bine, în aprilie, peștele albastru este rege: hamsii și sardine, o sursă de Omega 3, aliați prețioși pentru creierul nostru și ușor de consumat și pregătit. De asemenea, peștele-spadă, excelent pentru a fi pregătit la grătar, merluciu, ton, chefal. Din păcate, unele dintre acestea sunt destul de costistoare.

Tot printre peștii recomandați în această lună găsim macrou, pește albastru cu o valoare nutritivă ridicată. Macroul este un adevărat panaceu pentru corpul nostru și mult mai accesibil pentru buzunarele noastre. Bogat în Omega 3, conține minerale precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, cupru și iod, vitamine B și vitamina D care favorizează absorbția calciului, întărind oasele. Poți pregăti fileuri fragede de macrou la grătar sau coapte la cuptor.

My title page contents