Cele mai hidratante fructe de vară: un amestec de gust și nutrienți

Cele mai hidratante fructe de vară: un amestec de gust și nutrienți. Căldura mare pune presiune pe noi zilele acestea și cam toată vara. Cel mai bun mod de a nu fi copleșit de căldură este să te hidratezi. Cum poți face acest lucru? Consumând multe lichide și mâncând în mod corespunzător, preferând acele alimente care conțin cantități mari de apă.

Acestea includ cu siguranță fructe: proaspete, dar și zaharoase și gustoase, un adevărat aliat în aceste vremuri. Care sunt cele mai bune fructe pentru vară? Cum să le consumi și pe care dintre ele să le preferi?

Cele mai hidratante fructe de vară: pe care să le alegi?

Fructele, în general, sunt o mare resursă pentru corpul nostru. Acestea ne oferă nu numai energie, ci și vitamine, minerale și fibre și, mai ales vara, ne permit să menținem corpul hidratat. Acesta este principalul motiv care ar trebui să le alegem ca o gustare delicioasă, colorată și capabilă să stingă setea în timpul zilei.

Cu toate acestea, nu toate fructele sunt la fel. Unele au un nivel scăzut de zahăr, sunt bogate în apă și săruri minerale, amestecul perfect pentru cele mai fierbinți ore ale zilei. Este vorba despre pepeni, căpșuni, pepeni galbeni și piersici. Acestea sunt alimente excelente și pentru cei care suferă de diabet, pentru cei care urmează o dietă și, în general, pentru toată lumea. Componente ideale ale unei diete sănătoase și echilibrate, dulci, dar cu conținut scăzut de zahăr.

Când, cum și cine poate mânca fructe de vară?

Poate că te întrebi când e recomandat să consumi fructe în timpul zilei? Există momente mai bune decât altele pentru a consuma fructe? Experții recomandă să consumăm fructe la micul dejun. Pentru a primi impulsul corect de energie necesar dimineața și pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil. Precum și ca o gustare sau la mijlocul dimineții în loc de o gustare ambalată, cu siguranță mai puțin sănătoasă. Acestea sunt momente în care substanțele nutritive sunt mai bine absorbite de organism, împiedicându-le să se piardă în timpul digestiei, împreună cu transformarea altor alimente.

Dar poate mânca oricine pepene verde, piersici, pepene galben și căpșuni? Da, pentru că toate aceste fructe reprezintă un tip de hrană care nu implică contraindicații, ci doar beneficii. Pentru tineri,  acest tip de hrană îmbunătățește aportul de fibre și vitamine, în timp ce pentru vârstnici, facilitează hidratarea.

Pepene verde: sărac în zahăr și bogat în apă

Pepenele verde este, fără îndoială, fructul simbolic al verii. Colorat, dulce, ușor și proaspăt. Deși gustul poate fi înșelător, acest fruct are un conținut foarte scăzut de zahăr: o felie conține doar 10 grame și, în general, are 16 kcal la 100 de grame. Pepenele verde este o alegere excelentă pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr. Conține aproximativ 92% apă și doar 5% zahăr, ceea ce îl face să fie hidratant și sățios. De asemenea, pepenele verde este bogat în vitamina C, licopen (un antioxidant) și alte substanțe benefice pentru sănătate.

Beneficiile pe care le oferă organismului sunt nenumărate: nu numai cantități mari de apă (pulpa conține mai mult de 90%), ci și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu și vitamine, în special A și C. Fructul este, de asemenea, bogat în antioxidanți, cum ar fi betacarotenul și licopenul, care ajută la contracararea acțiunii radicalilor liberi și la prevenirea îmbătrânirii celulare.

Când să mănânci pepene? Pe plajă ca o gustare proaspătă și potolitoare, după antrenament pentru a hidrata corpul. În general e recomandat să mănânci pepene între mese. Îl poți combina cu o mână de fructe uscate.

Piersică – un fruct sățios și diuretic

Un alt fruct de sezon excelent este piersica. Un fruct iubit de aproape toată lumea pentru textura, gustul, suculența sa. Un aliment sățios, dar cu conținut scăzut de calorii. Are, de fapt, doar 30 kcal la 100 de grame și este bogat în substanțe nutritive esențiale, cum ar fi magneziul și calciul și vitaminele C și E.

De asemenea, piersica stimulează diureza și menține retenția de apă la distanță, prin promovarea eliminării excesului de lichide și toxine. Un aliat excelent al pielii, acest fruct este capabil să încetinească îmbătrânirea celulară. În plus, promovează producția de melanină și stimulează producția de colagen. Găsim piersica în diferite soiuri. O putem consuma ca atare, în salate de fructe sau în piureuri gustoase.

My title page contents