Ce să mâncăm când e frig? 10 alimente care „țin de cald”

Ce să mâncăm când e frig? Pentru a contracara frigul trebuie să alegem alimentele potrivite la masă. Primul pas pentru a ne proteja de îngheț? Este nevoie să ne concentrăm pe o dietă bogată în vitamine și minerale.

Când zilele de iarnă sunt foarte reci, corpul nostru are nevoie de o atenție suplimentară pentru a se apăra mai bine de pericolele frigului. Prin urmare, nu este suficient să ne îmbrăcăm bine și să rămânem în încăperi încălzite atunci când este foarte frig, dar este necesar să mâncăm și alimentele potrivite. Care sunt acestea? Cele care ajută corpul să se încălzească.

Când este frig, senzația de foame pare să crească. Cu toate acestea, există alimente care contribuie la încălzirea corpului nostru și ne fac să ne simțim mai puțin înfrigurați. Ba chiar ne oferă ocazia de a mânca sănătos și, în unele cazuri, chiar să mâncăm lucruri bune.

Să vedem împreună care sunt cele 10 alimente pe care le putem / trebuie să le mâncăm atunci când este mai rece pentru a încălzi corpul și mintea!

Ce să mâncăm când este frig? Iată 10 alimente care „țin de cald”:

Dovleac

Dovleacul este bogat în betacaroten, vitamine din grupele A și B și facilitează regenerarea celulară, îndeplinind o funcție antioxidantă. Este, de asemenea, un aliat excelent împotriva afecțiunilor sezoniere. Deci, ce zici, pui dovleacul la copt în cuptor?

Leguminoase

Mazărea, fasolea, fasolea lată, năutul, lintea sunt un adevărat panaceu pentru corpul nostru. Leguminoasele, de fapt, sunt bogate în fier. De fapt, dacă nu există un aport adecvat de fier în dieta noastră, senzația de frig va fi considerabil mai mare.

Leguminoasele amintite sunt perfecte pentru încălzirea organismului. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt bogate în fibre care ne permit să eliminăm toate deșeurile prezente în organism. Atât ca supe, cât și ca salată, leguminoasele sunt un remediu excelent pentru frig. În plus, nu numai că sunt grozave, dar sunt, de asemenea, sărace în calorii.

Cartofi

Pe lângă stimularea sistemului imunitar și un conținut ridicat de săruri minerale, cartofii ne ajută să luptăm împotriva stresului fizic rezultat din temperaturi scăzute.

Citrice prietenoase cu căldura

Portocalele, mandarinele, clementinele, lămâile, toate sunt aliații iernii. Nu numai că însuflețesc metabolismul, contribuind la digestie și circulație, dar sunt bogate în vitamina C. Această caracteristică ne ajută să ne fortificăm sistemul imunitar slăbit de schimbările de temperatură.

Fructe uscate

Nucile și migdalele, dacă sunt consumate în cantități potrivite, dau cantitatea potrivită de energie pentru a contracara frigul.

Ceaiuri

Ele ne ajută să ne relaxăm și ne oferă o senzație plăcută de căldură. De fapt, ceaiurile din plante și nu numai, sunt băuturile optime pentru a contracara frigul într-un mod sănătos.

Ghimbir pentru a încălzi corpul, din toate punctele de vedere

Ghimbirul este un aliment plin de beneficii și excelent pentru combaterea frigului iernii. Acesta crește circulația sângelui permițând corpului nostru să se încălzească. În plus, este perfect pentru orice dietă de detoxifiere și excelent combinat cu lămâie în cel mai anti-gripal ceai din plante din lume. De asemenea, poate avea un efect afrodisiac!

Supe – Iată ce să mâncăm când e frig!

Sunt bune mai ales fierbinți! Un amestec perfect pentru a lupta împotriva frigului. Supele, în special cele cu cereale integrale, sunt bogate în fibre și ne permit să eliminăm deșeurile prezente în organism. Supele pot fi făcute cu toate legumele de sezon.

Încălzește corpul cu ardei iute!

Bogat în vitamina C, mai ales atunci când este consumat proaspăt, ardeiul iute are capacitatea de a ne încălzi cu adevărat! Nu numai că este un excelent aliment anti-frig, dar este, de asemenea, un aliat perfect anti-îmbătrânire. Chiar mai bine decât ghimbirul, chili este afrodisiac prin excelență. În plus, te mai și încălzește!

Ciocolată neagră: nu numai că încălzește corpul, ci mai presus de toate sufletul!

Ciocolata conține magneziu, un element care ne permite să supraviețuim oboselii resimțite pe tot parcursul iernii. Dar cel mai important lucru este că ciocolata ne încălzește sufletul.

My title page contents