Ceaiuri din plante pentru combaterea hipertensiunii

Dacă te confrunți cu această neplăcere, trebuie să știi că există unele ceaiuri din plante pentru combaterea hipertensiunii. Da, pentru a combate hipertensiunea arterială într-un mod natural, te poți baza și pe unele ceaiuri de plante. Să aflăm împreună care sunt acele ceaiuri cu adevărat eficiente.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, va trebui să bei diferite ceaiuri de plante care să te ajute să-ți ții sub control tensiunea arterială. Vei profita astfel, de proprietățile acestor remedii naturale pentru reducerea hipertensiunii arteriale.

Ce ceaiuri din plante pentru combaterea hipertensiunii să consumi?

Hipertensiunea arterială nu are simptome în majoritatea cazurilor, dar pune serios în pericol sănătatea. Această afecțiune este o amenințare pentru inimă, creier, rinichi și chiar pentru ochi. Atunci când crește peste nivelurile de siguranță, trebuie readusă cât mai mult posibil la valorile considerate normale. Pe lângă unele medicamente care te ajută să scazi nivelul tensiunii arteriale, trebuie să acționezi asupra stilului tău de viață, inclusiv asupra nutriției. Când tensiunea arterială nu prezintă valori care să te alarmeze, poți încerca să o ții sub control cu ajutorul remediilor naturale, cum ar fi ceaiurile din plante.

Iată 8 ceaiuri din plante utile pentru scăderea tensiunii arteriale:

Karkadè (Hibiscus sabdariffa)

Karkadè este unul dintre cele mai studiate remedii pe bază de plante împotriva tensiunii arteriale crescute. În multe culturi din Africa de Vest este utilizat în mod tradițional în diferite scopuri medicinale. Efectul său se datorează în special acțiunii sale relaxante asupra vaselor de sânge. Un studiu clinic a comparat aportul unuia dintre extractele sale cu cel al captoprilului, un ingredient activ în medicamentele antihipertensive. Rezultatul studiului: cele două tratamente sunt complet comparabile în ceea ce privește reducerea tensiunii arteriale și a tolerabilității.

Ghimbir (Zingiber officinale)

Ghimbirul, acest condiment de origine asiatică, îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii asociați cu vasele de sânge.

Busuioc (Ocimum basilicum)

Extractul de busuioc ajută la reducerea atât a valorilor maxime, cât și a celor minime ale tensiunii arteriale. Totuși, efectul său pare a fi foarte limitat în timp: de fapt, doar 2 minute ar fi suficiente pentru ca valorile să revină la nivelurile inițiale.

Ginseng (Panax)

Ginsengul este folosit de sute de ani ca un remediu popular pentru hipertensiune arterială, și pentru alte probleme cardiovasculare. Saponinele și glicozidele steroizi sunt ingredienții săi activi, aliați ai inimii. Efectele antihipertensive ale ginsengului asiatic au fost atribuite acțiunii sale asupra vaselor de sânge.

Chimen negru (Nigella sativa)

Remediile obținute din semințele de chimen negru au fost asociate atât cu reducerea tensiunii arteriale, cât și cu cea a colesterolului total și a colesterolului „rău”. În mod special, beneficiile obținute împotriva tensiunii arteriale crescute ar depinde de capacitatea chimenului negru de a relaxa vasele de sânge.

Șofran (Crocus sativus)

Șofranul conține mai multe molecule capabile să exercite acțiuni antihipertensive și vasodilatatoare, ceea ce-l face foarte util în combaterea hipertensiunii.

Țelină (Apium graveolens)

Efectele pozitive împotriva tensiunii arteriale crescute au fost asociate atât cu utilizarea sucului de țelină, amestecat cu miere, cât și cu cea a semințelor de țelină.

Vâscul (Viscum album)

Din vâsc se extrage un extract apos, care a fost asociat cu o acțiune vasodilatatoare ce ar putea ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute.

Ceaiuri din plante pentru hipertensiune arterială: avertisment!

ATENȚIE! Efectul benefic al unora dintre aceste ingrediente a fost asociat cu utilizarea extractelor și a altor preparate care sunt mai concentrate decât o infuzie. Din acest motiv, beneficiile împotriva tensiunii arteriale crescute pot fi puțin sub așteptări.

De asemenea, ia în calcul că unele ingrediente pot avea contraindicații. Din toate aceste motive, este întotdeauna bine să urmezi mai întâi sfatul medicului și să-i ceri părerea, înainte de a te baza pe orice remediu alternativ, chiar dacă este de origine naturală.

My title page contents