Chifteluțe de somon cu dovlecei sote și orez basmati

Chifteluțe de somon cu dovlecei sote și orez basmati

Chifteluțe de somon cu dovlecei sote și orez basmati. O singură mâncare este suficientă pentru prânz sau cină! Astăzi îți oferim o nouă rețetă: chiftele de somon cu dovlecei sote și orez basmati. Nu este nevoie să adaugi altceva. În acest preparat vei găsi porția potrivită de legume, carbohidrați și proteine. Ca o sugestie: poți adăuga suc de lime sau suc de lămâie. Acesta te va ajuta să-ți îmbunătățești digestia. 

 

Chifteluțe de somon cu dovlecei sote și orez basmati

Porții: 2

Pregătire: 20 minute

Coacere: 10 minute

Ai nevoie de:

200 g file de somon sălbatic fără piele

1 ceapă roșie

coajă rasă de la 1/2 lămâie

1/2 lingură de frunze de mărar proaspete

sare de mare întreagă, după gust

200 g mazăre proaspătă decojită

2 cepe verzi

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

5 – 6 frunze de mentă proaspete

4 dovlecei

1 cățel de usturoi

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

150 g orez basmati

1/2 linguriță de sare de mare întreagă

1 lămâie netratată

ulei de măsline extravirgin 100%, după gust

Pregătești așa:

Pregătești orezul: clătește-l bine și prepară-l urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Dă-l deoparte!

Spală ceapa verde și taie-o în bucăți. Într-o cratiță pune 1 lingură de ulei, ceapa verde, mazărea, un praf de sare și 120 ml de apă. Acoperă cu un capac, pune cratița pe foc mare până fierbe apa, apoi redu focul și las-o să se gătească timp de 10 minute. Dacă este necesar, adaugă încă 50 – 80 ml de apă după 5 minute. Când mazărea este fragedă, dacă încă mai este multă apă, scoate capacul și lasă apa să se evapore timp de 1 sau 2 minute. Este important să rămână puțină apă, pentru a-ți permite să amesteci mai bine mazărea.

Transferă apoi mazărea într-un robot de bucătărie și amestecă-le grosier. Ar fi bine să nu obții o cremă fină. În cele din urmă, adaugă menta tăiată în fâșii și amestecă încă puțin. Dă amestecul deoparte.

Taie dovleceii felii subțiri cu ajutorul unei răzătoare sau cu cuțitul. Pune o tigaie mare antiaderentă pe aragaz, adaugă o lingură de ulei și cățelul de usturoi zdrobit. Când uleiul este fierbinte, se adaugă dovleceii și se sotează la foc mare timp de 4 – 5 minute. Redu focul și lasă la gătit încă 3 minute. Nu adăuga apă! Ține dovleceii gata preparați la cald.

Pregătește chiftelele de somon: taie fileurile de somon în bucăți grosiere și pune-le într-un robot de bucătărie. Toacă doar câteva clipe, să nu se facă pastă! Adaugă ceapa tăiată cubulețe mici, un praf de sare, coaja de lămâie și mărarul. Mai amestecă câteva clipe. Ia câte o lingură mare de aluat și formează o minge în mâini, apoi aplatizeaz-o. Procedează astfel până când termini aluatul. Poți coace chiftelele la cuptor la 160 ° C, timp de 10 minute sau într-o tigaie antiaderentă (fără a adăuga grăsime), timp de 3 – 4 minute pe fiecare parte.

Pregătește farfuria așa:

Orezul basmati gata pregătit îl așezi pe o farfurie. Stropește-l apoi cu o lingură de ulei. Adaugă coaja de lămâie și sucul acesteia și amestecă.

Împarte orezul basmati și dovleceii în două farfurii și împarte crema de mazăre în sfertul rămas, așezând deasupra chiftelele de somon.

My title page contents