Coaste de porc cu smochine și lime

Coaste de porc cu smochine și lime, un deliciu! Înainte de a-l prepara, nu uita de marinadă! Marinada aromatică conferă cărnii acea textură foarte moale și arome suculente parfumate.

Coaste de porc cu smochine și lime

Porție 4

Preparare: 25 minute

Gătire: 50 minute

Ai nevoie de:

12 coaste de porc

1 cățel de usturoi

1 buchet de mentă

1 lime

1 linguriță de boia dulce picantă

50 g amidon de porumb

8 flori uscate mici

1 crenguță de cimbru

40 g migdale feliate

ulei de măsline extravirgin

smochine și/sau caise

sare

Pregătești așa:

Perfecte pentru mese în familie, acasă, sau sub formă de grătare în aer liber, coastele de porc sunt o alegere bună, deoarece sunt sărace în grăsime, foarte gustoase, cu un raport calitate-preț excelent.

Pregătești așa:

Înainte de a găti coastele, le poți aroma câteva ore într-o marinadă clasică (ulei de măsline extra virgin, boabe de piper, rozmarin) sau americană (un amestec uscat cu sare, condimente și zahăr brun).

Pune toate coastele într-un castron: adaugă frunze de mentă, coajă de lime rasă și sucul rezultat. Taie usturoiul în felii și adaugă-l la preparat, împreună cu boia de ardei și un strop de ulei. Acoperă vasul cu folie de plastic și marinează coastele timp de o oră.

Scurgi bine coastele și apoi le pui într-o sită peste un recipient pentru a colecta marinada și a le trece în amidon. Rumenește coastele într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și umezește-le cu marinada diluată cu 1/2 pahar de apă fierbinte.

Adaugă sare peste carne și continuă să gătești la foc foarte mic timp de 40 de minute. Ai grijă să umezești carnea cu mai multă apă în timpul gătitului, dacă se usucă prea mult.

Spre final, adaugă smochinele și/sau caisele tăiate în bucăți mici.

Condimentezi cu sare și presari cu o mână de frunze de cimbru și migdale prăjite separat într-o tigaie antiaderentă. Gata, acum poți servi preparatul la masă!

My title page contents