Combaterea insomniei. Câteva strategii simple de combatere a acesteia

Combaterea insomniei. Câteva strategii simple de combatere a acesteia

Combaterea insomniei se poate realiza cu metode simple. Insomnia, tulburarea care ne face să nu dormim noaptea, nu este atât de imposibil de învins.

 

Combaterea insomniei. Iată câteva mici trucuri pe care le poți pune în practică pentru a adormi (în cele din urmă) și pentru a avea nopți liniștite!

Insomnia este o tulburare de somn care, potrivit statisticilor Institutului Național de Sănătate, afectează aproape jumătate dintre adulții cu vârsta peste 50 de ani. Dacă și ție îți este dificil să adormi și îți petreci nopțile cu ochii larg deschiși, cu o stare de anxietate, atunci da, suferi de insomnie!

Cei ce suferă de insomnie pot fi adesea afectați și demoralizați. Găsirea unei soluții poate să nu pară atât de simplă. Există, totuși, câteva trucuri mici pe care le poți încerca pentru a adormi și, în cele din urmă, pentru a avea un somn bun.

Combaterea insomniei. Măsurile de precauție care trebuie luate pentru a combate insomnia

Va părea un paradox, dar primul sfat când suntem în pat și nu putem să dormim este să încercăm să rămânem treji. Când nu reușim să adormim, este mai bine să nu încercăm să o facem. Ci să ne ridicăm și să ne dedicăm unor activități manuale, cum ar fi desenul sau coloratul, de exemplu. Nu este absolut recomandat să folosești smartphone-ul sau tableta. Lumina lor albastră, de fapt, ar contribui la reducerea melatoninei, a hormonului care stimulează somnul.

Combaterea insomniei. Insomnia, una dintre cele mai frecvente tulburări de somn, are de-a face cu mediul în care dormim.

Este recomandabil să dormi într-o cameră liniștită, întunecată și rece. Temperatura potrivită este de aproximativ 15-18 grade (sau puțin mai mult pentru cei sensibili). Întunericul este esențial pentru că stimulează producția de melatonină, astfel încât să poți să adormi mai rapid și mai natural. În plus, melatonina este, de asemenea, stimulată de frig. Iată de ce camera nu trebuie să fie foarte încălzită. Pentru a stimula acest hormon poți, de exemplu, să te speli cu apă cu gheață.

Chiar și gândurile noastre pot face minuni! Când nu putem să dormim, ne putem uita la o imagine a celor dragi: copiii noștri, familia sau prietenii noștri. Gândindu-te la persoanele dragi, te va face să te simți mai relaxată și relaxarea te va ajuta să dormi.

My title page contents