CONSPIRAȚIA DE AZI: Vaccinurile sau cum posăiala devine fâsâială

CONSPIRAȚIA DE AZI: Vaccinurile sau cum posăiala devine fâsâială

Vaccinurile trezesc teama. Frica. Iar azi, frica este cel mai puternic parazit. Frica paralizează reacțiile, desfigurează realitatea, neutralizează puterea de decizie, sigilându-te în ceea ce ai numi zonă de confort. Antidotul este cunoașterea, vaccinul împotriva fricii este curiozitatea. Să ne dea Dumnezeu minte să înțelegem!

 

România anului 2017.

Epidemie de rujeolă. 5 000 de cazuri confirmate la nivel național și 25 de victime. Comparativ cu anul trecut – 675 de cazuri confirmate de rujeolă și 3 decese, și cu anul 2015 – doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, situația este extrem de îngrijorătoare.

Doua tabere

O cauză este campania anti-vaccinare, care a împărțit lumea în două tabere, și care a luat amploare. Nume cunoscute în media românească sfătuiesc părinții să refuze vaccinarea. Ei isi motiveaza afirmațiile pe faptul că nici cei vaccinați nu sunt feriți de virusurile care li se inoculează prin vaccinare. Ba mai rău, cele mai grave boli de pe pământ sunt asociate cu administrarea vaccinurilor.

Lipsa vaccinurilor

Pe de altă parte, este vorba despre lipsa vaccinurilor din cabinetele medicilor. Dozele de vaccinuri ROR (pentru rujeolă, oreion și rubeolă) și hexavalent (difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatita B și boli produse de Haemophilus) sunt insuficiente. Ele nu acopera nici măcar 20% din necesarul de vaccinuri.

Proiect de lege

Speriați de ineficiența sistemului medical românesc (de care nu se îndoiește nimeni, măcar acesta este, clar, un punct comun al celor două tabere!), autoritățile au adus în discuție, creat și pus în dezbatere publică un proiect de lege a vaccinării. Prost scris, evaziv și cu multe lacune. Care a creat și mai multă vâlvă!

Citeste despre vaccinuri si aici.

Ce presupune?

Proiectul de lege propune obligativități pentru toată lumea, de la părinte, trecând prin medicul de familie, inclusiv pentru Ministerul Sănătății. Urletele cresc, nemulțumirile se amplifică. Sunt descoperite alte și alte lacune alte sistemului medical. Din această cauză, nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea în cazul unor reacții adverse. Lipsa tehnologiilor necesare pentru depistarea anumitor boli înainte de vaccinare, îi determină pe medicii de familie să ceară ca legea să aibă niște norme pentru care să-i acopere în caz de malpraxis.

Cum facem?

Am putea vorbi până ni se usucă cerneala despre civilizația cu cel mai mare acces la informații – cum ne place să ne batem cu pumnul în piept că suntem. Părinți responsabili, informați, care iau orice decizie numai după o temeinică informare. Nu e cazul aici!

Informare

A căuta pe google sau a răstălmăci informații medicale fără a avea nicio pregătire pentru asta e vax. E ca și cum te-ai duce la țară, la tanti Vetuța, și i-ai spune că n-o mulge bine pe Mia, de asta nu obține cu 10 litri mai mult lapte zilnic. Femeia așa o mulge pe Mia de când o are și știe că nu are cum, e imposibil să obțină cei zece litri de lapte în plus zilnic, de care îi spui tu. Dar și tu știi, că doar ai citit pe google, acolo unde se rezolvă totul, chiar și fără control medical.

Bine pentru toti

Nu ne mai controlează statul, nu mai suntem de acord cu asta, vrem să decidem singuri pentru binele copiilor noștri și pentru binele nostru. Și posăiala de anul acesta ne-a pus capac. Cifrele publicate de presă sunt rezultatul alegerilor noastre – 25 DE COPII MORȚI și peste 5 000 de copii bolnavi de rujeolă.

 

My title page contents