Cum îți pregătești părul pentru vară? Urmează câțiva pași simpli

Cum îți pregătești părul pentru vară? Părul tău, mai ales vara, are nevoie de îngrijire pentru a-l proteja de soare. Urmează câțiva pași simpli pentru a-ți pregăti părul pentru stresul soarelui de vară. 

Soarele de vară îți luminează părul, dar îi creează și câteva probleme minore. Cele mai fierbinți raze, sarea din mare, nisipul, schimbările de temperatură, cum ar fi trecerea de la cald la rece, toate acestea pot fi un stres pentru podoaba noastră capilară.

Rezultatul? Părul care este slăbit de-a lungul lungimii firului, se deschide la culoare și devine tern. Cum se rezolvă problema?

Înainte de a pleca în vacanță, treci pe la coafor!

Chiar dacă nu ți-ai planificat o tunsoare radicală, treci oricum pe la salonul de înfrumusețare. Este întotdeauna un răsfăț pentru tine, iar stilistul, cu unele retușări pe care le va face pe lungimea părului și pe culoare, îți va pregăti părul pentru a face față vacanței. De asemenea, dacă părul tău este vopsit, există produse speciale care îți păstrează culoarea. Folosește-le cu încredere, înainte să pleci în vacanță!

Protejează-ți părul de căldură cu produse specifice

La fel ca pielea ta, și vârfurile firelor de păr trebuie protejate sub efectul celui mai fierbinte soare. Pentru a face acest lucru, alege produse specifice, începând de la un șampon cu filtre UVA, până la un spray special care trebuie aplicat în timpul expunerii. Apoi, la fiecare spălare, aplică și un balsam care are funcția de a hidrata vârfurile și de a le face mai greu de încurcat.

Cum îți pregătești părul pentru vară? Usucă-l în mod natural

Dacă iarna nu poți să renunți la uscătorul de păr, vara te ajută aerul cald natural. De altfel, vara este ideal să-ți usuci părul în aer liber, fără a utiliza un uscător de păr sau plăci de îndreptat. Prin căldura excesivă pe care o emană, acestea stresează părul, făcându-l uscat și încrețit. Dacă ai părul creț, poți folosi spume și spray-uri pentru a-l ține „în ordine”. Iar dacă nu poți renunța la uscător, alege unul care emite ioni negativi, și care elimină electricitatea statică din păr și nu-l face plictisitor.

O dată pe săptămână apelează la o mască

Nu este nevoie după fiecare spălare sau prea des. Însă, fă acest lucru în mod constant, chiar și o dată pe săptămână. Masca ajută pentru a- ți hrăni părul, pentru a-l rehidrata și pentru a preveni uscarea excesivă sub acțiunea soarelui. Aplică masca, las-o să acționeze cel puțin 20 de minute, după care clătește părul foarte bine. Vei vedea, efortul tău va fi recompensat.

Recomandare: o dată pe săptămână aplică pe păr o mască nutritivă alegând produse pe bază de ulei de argan, ulei de jojoba sau ulei de cocos, ideal pentru părul uscat și pentru a-l pregăti pentru soare și mare. Lasă masca pe păr timp de 20 de minute și, după șamponare, clătește bine părul și usucă-l în mod natural.

Cum îți pregătești părul pentru vară? Ai grijă la alimentație!

Dieta pe care o urmezi ar trebui să fie mereu plină de vitamine, mai ales dacă dorești să-i asiguri părului bunăstarea de care are nevoie. Cele mai bune vitamine pentru păr sunt A, B5 și E, care întăresc părul și se găsesc în alimente precum caise, broccoli, roșii și morcovi. Omega 3 este, de asemenea, fundamental pentru sănătatea părului, și îl găsești în peștele gras și în fructele uscate, în special în nuci. Omega 3 ajută la întărirea scalpului. În cele din urmă, părul trebuie, de asemenea, să fie hidratat din interior, așa că nu uita să bei întotdeauna multă apă!

Protejează-ți scalpul și părul de soare

Razele UV afectează nu numai pielea, ci și părul, făcându-l uscat și fragil. În acest sens, există protecții solare specifice pentru păr, care nu ar trebui să lipsească niciodată din geanta noastră de plajă. Dacă, pe de altă parte, vrei să-ți pregătești chiar tu un spray, amestecă doar 2 linguri dintr-un ulei sugerat mai sus, cu 4 căni de apă caldă. Pune totul într-o sticlă cu pulverizator și… gata! Aplică produsul pe păr, cu 20 de minute înainte de a înota în mare. De asemenea, dacă stai mult timp la soare, nu uita să-ți acoperi părul, pentru a-ți proteja pielea capului.

 

 

My title page contents