Cupcakes de Crăciun – rețetă rapidă cu un efect wow!

Cupcakes de Crăciun - rețetă rapidă cu un efect wow!

Cupcakes de Crăciun – rețetă rapidă cu un efect wow! Iată o idee ușoară, rapidă, dar eficientă pentru micul dejun și gustările de vacanță! Prăjiturile de Crăciun sunt foarte aspectuoase, sunt pregătite cu ingrediente simple, dar efectul wow al oaspeților tăi este garantat.

Aceste cupcakes-uri se pregătesc foarte ușor: se folosește o bază de iaurt, care se face doar prin amestecare cu un tel electric și se acoperă cu ciocolată alba, coacăze și crenguțe de rozmarin.

După ce le pregătești, așază-le pe o tavă frumoasă, o piesă centrală pe masa de Crăciu; recreează atmosfera de Crăciun și vei vedea că oaspeții sau prietenii tăi vor fi uimiți!

Cupcakes de Crăciun

Porții: 6

Pregătire:

Coacere: 20-25 de minute

Ai nevoie de:

100 g făină de migdale

60 g făină 00

20 g pudră de cacao neîndulcită

2 ouă medii

90 g zahăr tos

50 ml ulei de arahide sau 70 g unt topit

150 g iaurt grecesc

7 g praf de copt

pentru aromă (scorțișoară, vanilie, coajă de portocală sau orice preferi)

1 vârf de sare

Pregătești cupcakes de Crăciun așa:

Într-un castron, adaugi ouăle, iaurtul, uleiul de arahide (sau untul topit) și amesteci cu un tel la viteză mică.

Adaugi apoi făina 00, cacaua neîndulcită, făina de migdale și praful de copt, de preferință cernut.

Amesteci cu un tel la viteză mică până se omogenizează toate ingredientele.

Adaugi apoi  un vârf de sare și amesteci.

Ungi paharele/formele de aluminiu și torni amestecul în fiecare ceașcă.

Lași cel puțin 1 cm față de marginea paharului, deoarece prăjiturile vor crește în timpul coacerii.

Coci într-un cuptor preîncălzit la 180 ° timp de aproximativ 20-25 de minute.

Faci testul scobitorii în ultimele minute de gătit.

Odată ce timpul de coacere a trecut, lași brioșele să se răcească și abia apoi le scoți din matriță.

Dacă s-a format o cupolă, o tai cu un cuțit și nivelezi bine.

Întorci toate brioșele cu susul în jos.

Între timp, topești ciocolata albă (tăiată în bucăți mici) la foc foarte mic.

Când este complet topită, adaugi puțin ulei și amesteci cu o linguriță.

Cum să asamblezi cupcakes de Crăciun:

Iei fiecare cupcakes și, cu ajutorul unei lingurițe, torni ciocolata albă pe suprafață.

Ai grijă, ciocolata nu trebuie să se coaguleze, altfel va fi greu de ornat.

Dacă este necesar, adaugi de fiecare dată câteva picături de ulei.

În cele din urmă, decorezi cupcakes cu coacăze și puțin rozmarin sau după propria imaginație.

 

My title page contents