Parintele pozitiv isi ajuta copilul asa fie disciplinat cu vorba buna

Parintele pozitiv isi ajuta copilul asa fie disciplinat cu vorba buna

Daca cel mic are un comportament inadecvat, nu este musai sa il pedepsesti. Incearca sa fii parintele pozitiv, care rezolva totul cu „vorba buna”!

Cei mici vor face uneori cate o prostie, insa asta nu inseamna ca tu trebuie sa ii pedepsesti de fiecare data. Mai mult decat atat, incearca sa ramai calm si sa faci tot ce trebuie intr-un mod pasnic, cu vorbe frumoase si intelegere. Daca tu vei actiona intr-un mod pozitiv, si cel mic s-ar putea sa inteleaga mai usor si mai repede ce vrei sa ii spui!

 

Ce este parintele pozitiv?

Potrivit Ahaparenting.com, parintele pozitiv este un model calm si controlat, care influenteaza in bine comportamentul copilului sau. Un parinte cu o atitudine pozitiva va reusi sa mentina un comportament frumos pentru copilului lui, si , mai mult decat atat, este si pregatit oricand sa il inteleaga.

Frica celor mici de pedepse nu mai exista daca parintele pozitiv ii educa!

Potrivit Ahaparenting.com, copiii care au fost disciplinati cu forta fizica sunt mai redispusi sa aiba un comportament agresiv. Mai mult decat atat, ei se vor teme de pedeapsa pana intr-un moment in care nu le va mai pasa, iar pe langa aceasta, vor invata doua lectii absolut gresit: ca violenta este permisa si chiar justificata uneori si ca cei care te iubesc te pot rani oricand.

 

Care este cea mai eficienta metoda de disciplina?

Atunci cand nu copil se comporta inadecvat, exista, potrivit Ahaparenting.com, cateva posibile motive:

  1. Nu stie care sunt asteptarile celorlati de la el.
  2. Stie foarte bine care sunt asteptarile celorlalti, dar nu se poate controla.
  3. Stie exact cum trebuie sa se comporte dar nu ii pasa.

Ei bine, daca al tau copil nu stie cum trebuie sa se comporte si sa reactioneze, cea mai buna metoda este sa il inveti si sa ii modelezi caracterul.

Parintele pozitiv il ajuta pe cel mic sa fie disciplinat:

Parintii stiu foarte bine ce inseamna disciplina si cum trebuie sa isi prioritizeze activitatile, insa pentru cei mici este mai dificil. Potrivit Ahaparenting.com , cei mici trebuie sa invete cateva aspecte importante precum: ceea ce isi doresc sa faca si ceea ce ar fi bine sa faca. Spre exemplu, cel mic poate isi doreste sa nu isi termine temele, insa acest fapt ar insemna sa mearga la scoala si sa ia o nota mica a doua zi.

Prin astfel de exemple, potrivit Ahaparenting.org, cel mic invata cum sa fie un copil disciplinat. El va trece de nivelul de copil furios, la cel de copil cuminte, gata sa se inteleaga chiar si cu sora lui.

Potrivit Ahaparenting.org, toate aceste lucruri necesita maturitate, de care copiii nu se bucura inca, tocmai de aceea ei au nevoie de parinti, atat ca exemple, cat si ca indrumatori. Adultii ar fi bine sa ii motiveze pe cei mici cu exemple, iar astfel ei vor intelege treptat, cu vorba buna, ca modul in care se comporta poate fi imbunatatit.

Parintele pozitiv si problemele de relationare cu cei mici:

In cazul in care cel mic stie exact ce trebuie sa faca dar nu ii pasa,  potrivit Ahaparenting.org, este vorba despre o problema de relationare intre copil si parinti: acestia nu invata sa se controleze pentru ca isi doresc, ci pentru ca  parintii, au aceste asteptari de la ei. Ei nu vor sa-si schimbe comportamentul pentru ca nu le pasa ce asteptari au parintii de la ei, iar acesta, conform Ahaparenting.org, este cel mai mare semn ca relatia parinte – copil trebuie intarita.

 

 

 

 

 

Adaptare din Ahaparenting.com

 

 

 

 

My title page contents