Doradă cu legume și ghimbir, o rețetă pentru un weekend alături de cei dragi. Ghimbirul este un ingredient popular în bucătărie și mai ales în cea asiatică și indiană. De asemenea, a fost folosit de mii de ani în scopuri medicinale. Este disponibil proaspăt și uscat, sub formă de extract și ulei, dar și sub formă de tincturi, capsule și pastile. Ghimbirul este prezent în alimente precum: pâine, prăjituri, fursecuri cu ghimbir, dar și în multe alte rețete savuroase.
Doradă cu legume și ghimbir
Porții: 4
Preparare: 35 minute
Coacere: 30 minute
Ai nevoie de:
3 dorade de 500 g fiecare
Sare, piper
Sucul de la 2 lime
Felii de ghimbir proaspăt
3 linguri ulei de măsline
2 lămâi
2 dovlecei mari
3 ardei grași roșii, mari
2 ciuperci champignon Jumbo
1 kg roșii cherry
200 g măsline negre
1 lingură busuioc tocat
Pregătești așa:
Cureți cele 3 dorade, le sărezi și piperezi pe dinăuntru și pe dinafară. Le așezi într-o tavă adâncă unsă cu ulei de măsline și le stropești din belșug cu suc de lime, atât pe interior, cât și pe exterior. Așezi în burta și în urechile peștilor felii de ghimbir proaspăt. Deasupra pui felii de lămâie. Lași la marinat.
Între timp, cureți și tai cuburi 2 dovlecei mari, 2 ardei grași roșii mari, 2 ciuperci, măslinele negre și roșiile cherry. Amesteci și pui legumele în tavă, de jur-împrejurul peștelui, în straturi succesive. După așezarea fiecărui strat, presară sare, piper și busuioc tocat. Dai tava la cuptor și lași la copt timp de circa 30 de minute. Servești dorada alături de mixul de legume.