Fasole verde scăzută – E toamnă și avem parte de multe legume. Încă ne mai bucurăm de gustoasa fasole verde, pe care de data aceasta o combinăm cu alte legume de toamnă, într-un preparat delicios și sățios.
Fasole verde scăzută și alte legume de toamnă
Porții: 4
Pregătire: 20 de minute
Fierbere: 50 de minute
Ai nevoie de :
500 g fasole verde păstăi
2 cartofi potriviți
2 morcovi
1 sfeclă roșie, mică
1 castravete
2 cepe
Sare
Piper
1 ardei gras
2-3 linguri de ulei (sau untură de casă, pentru un gust aparte)
1-2 linguri făină
1 cană de lapte
1 ou
Frunze de pătrunjel, țelină și mărar
Pregătești așa:
Cureți și speli ardeiul, ceapa, morcovii, frunzele de pătrunjel, țelină și mărar, cartofii, castravetele, sfecla roșie și fasolea. Într-o cratiță pui 3 linguri de ulei sau de untură (pentru un gust aparte), călești ceapa tăiată mărunt, ardeii, morcovii, cartofii, castravetele și sfecla. Presari sare și piper după gust și adaugi puțină apă. Rupi fasolea în bucăți potrivite și o adaugi în cratiță. Torni apă caldă, cât să acopere fasolea și celelalte legume și lași să fiarbă. Apoi adaugi frunzele de țelină, pătrunjel și mărar, tăiate mărunt.
Separat, faci un sos din 2 linguri de făină, 1 ou și 1 cană de lapte dulce și îl torni în cratiță peste fasole. Lași să mai fiarbă câteva minute, să se lege sosul și dai cratița deoparte. Este bună caldă, dar și rece.