File de somon sub crustă de piper și legume la tigaie

File de somon sub crustă de piper și legume la tigaie poate fi alegerea ta pentru masa de azi. Peștele trebuie să facă parte din dieta noastră și să-l consumăm cel puțin o dată pe săptămână. Peștii nu prea grași, cei oceanici, (somon, pește-sabie, doradă) furnizează cantități optime de acizi grași Omega 3, care protejează inima și arterele împotriva îmbătrânirii.

 

File de somon sub crustă de piper și legume la tigaie

Porții: 4

Preparare: 35 minute

 

Ai nevoie de:

2 morcovi

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

1 dovlecel mic

1 bulb mic de fenicul

Sare

Piper

2 linguri ulei

2 linguri rondele de ceapă verde

4 linguri boabe de piper asortate

4 file-uri de somon (de circa 150 g fiecare)

2 linguri suc de lămâie

3 linguri ulei

 

Pregătești așa:

Cureți legumele și le tai fâșii, respectiv bețișoare și le călești în ulei încins timp de 6 minute. Adaugi ceapă verde, sare și piper.

Zdrobești în mojar boabele de piper și le așezi pe o farfurie. Stropești peștele cu suc de lămâie și îl tăvălești prin piperul măcinat grosier. Presezi puțin crusta formată.

Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești peștele 3 minute, pe fiecare parte. Repartizezi legumele pe 4 farfurii și așezi deasupra câte un file de somon. Ornezi cu fire de ceapă chivas (cunoscută ca ceapa ciorii).

My title page contents