File de somon sub crustă de piper și legume la tigaie poate fi alegerea ta pentru masa de azi. Peștele trebuie să facă parte din dieta noastră și să-l consumăm cel puțin o dată pe săptămână. Peștii nu prea grași, cei oceanici, (somon, pește-sabie, doradă) furnizează cantități optime de acizi grași Omega 3, care protejează inima și arterele împotriva îmbătrânirii.
File de somon sub crustă de piper și legume la tigaie
Porții: 4
Preparare: 35 minute
Ai nevoie de:
2 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 dovlecel mic
1 bulb mic de fenicul
Sare
Piper
2 linguri ulei
2 linguri rondele de ceapă verde
4 linguri boabe de piper asortate
4 file-uri de somon (de circa 150 g fiecare)
2 linguri suc de lămâie
3 linguri ulei
Pregătești așa:
Cureți legumele și le tai fâșii, respectiv bețișoare și le călești în ulei încins timp de 6 minute. Adaugi ceapă verde, sare și piper.
Zdrobești în mojar boabele de piper și le așezi pe o farfurie. Stropești peștele cu suc de lămâie și îl tăvălești prin piperul măcinat grosier. Presezi puțin crusta formată.
Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești peștele 3 minute, pe fiecare parte. Repartizezi legumele pe 4 farfurii și așezi deasupra câte un file de somon. Ornezi cu fire de ceapă chivas (cunoscută ca ceapa ciorii).