Focaccia cu cireșe dulci: rapidă, simplu de preparat și cu adevărat delicioasă

Focaccia cu cireșe dulci: rapidă, simplu de preparat și cu adevărat delicioasă.

Focaccia cu cireșe dulci este una dintre acele rețete care te fac să spui WOW! Rapidă, simplu de preparat și cu adevărat delicioasă. Focaccia cu cireșe dulci este de fapt o focaccia care devine un desert, decorată cu unul dintre cele mai colorate și gustoase fructe ale verii: cireșele! 

Focaccia cu cireșe dulci este gustoasă și simplu de preparat. Este perfectă pentru micul dejun, ca gustare, pentru un picnic în aer liber sau pentru o călătorie.

Focaccia cu cireșe dulci

Ai nevoie de:

250 g făină 00

250 g făină de Manitoba

300 g cireșe

370 ml apă

100 g zahăr

drojdie de bere uscată după gust

miere după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

sare la gust

Pregătești focaccia cu cireșe așa:

Începi prepararea focacciei cu cireșe dulci amestecând cele două tipuri de făină într-un recipient mare. Adaugi apoi o linguriță de drojdie de bere uscată. Poți folosi și drojdie proaspătă, dar în acest caz trebuie mai întâi să o dizolvi cu o linguriță de apă la temperatura camerei.

Adaugi apoi o jumătate de linguriță de sare, zahăr, apă, o lingură de miere și o altă lingură de ulei de măsline extravirgin. Amesteci bine toate ingredientele.

Aluatul de focaccia rezultat va fi foarte moale și maleabil. Îl acoperi cu folie de plastic sau cu o cârpă (curată) și îl lași să crească timp de aproximativ 3 ore și jumătate în cuptor cu lumina aprinsă. Va trebui să-și tripleze volumul.

Când e  suficient crescut, pe o suprafață presărată cu făină, întinzi aluatul și apoi îl pui într-o tigaie pe care ai uns-o în prealabil cu ulei. Întinzi bine aluatul, în timp ce-l atingi cu degetele pentru a crea forma tipică a focacciei.

Pui o lingură de ulei și o distribui pe întreaga suprafață a focacciei, apoi o pui înapoi în cuptor cu lumina aprinsă timp de încă o oră.

În timp ce dospirea este completă, te ocupi de cireșe: le speli, le tai în jumătate și îndepărtezi sâmburele.

Așezi cireșele pe focaccia, făcându-le să pătrundă în aluat. Presari focaccia cu zahăr și apoi o dai la copt în cuptor la 180 ° timp de aproximativ 30 de minute, activând funcția de grătar în ultimele 5 minute pentru a o rumeni la suprafață.

Când a expirat timpul, scoți focaccia din cuptor, o lași să se răcească puțin și apoi o aduci la masă.

My title page contents