Homeopatia vindeca cu blandete cu racelile

Homeopatia vindeca cu blandete cu racelile

Homeopatia se bazeaza pe capacitatea organismului de a se autovindeca. De aceea, in homeopatie, anamneza este foarte importanta. Avem patologii care necesita un diagnostic rapid, unde medicul cauta sa desluseasca acele simptome care homeopa cat mai bine boala acuta.

“Intr-o raceala, medicul homeopat va incerca mai intai sa afle factorul declansator (expunere la ploaie, vant, frig) si cum a debutat. Va culege date despre febra (ora, moment al zilei, debut brusc sau nu , febra generalizata sau localizata central cu extremitati reci), aspectul si starea generala a copilului (tegumente palide sau rosii, transpirate sau nu, copil molesit sau, din contra,) sete sau lipsa ei, dureri (localizare, durata, intensitate). Acestea sunt cateva elemente importante fara de care este greu de pus un diagnostic si, implicit, sa recomanzi un remediu.”, spune dr Dragos Peteu, medic homeopat, membru al Societatii Romane de Homeopatie.

Ce poate trata homeopatia?

Raceli, gripe, cistite (infectii joase de tract urinar), laringite, angine acute, bronsite si pneumonii, otite externe sau medii, sunt cateva exemple de imbolnaviri care pot beneficia de tratament homeopat. Lor li se alatura varicela, pojarul, oreionul, herpesul, alte cateva afectiuni acute in care vindecarea poate fi obtinuta cu remedii homeopate.

Remedii utile pentru situatii acute

Pulsatilla: pojar, raceli, otite, cistite

Rhus-toxicodendron: varicela, raceli (expunere la frig umed), herpes

Gelsemium: raceli, gripe cu frisoane puternice

Belladonna: angine acute, raceli cu febra mare si inrosirea tegumentelor/mucoaselor, piele uscata si fara sete

Aconitum: gripe, raceli, (dupa expunere la frig uscat) cu febra instalata brusc (mai ales la miezul noptii) tegumente palide

Sepia: herpes, cistite

Eupatorium-perfoliatum: raceli, gripe unde pe prim plan este durerea musculoscheletala

Phosphorus: raceli, laringte, sangerari

Arnica: traumatisme inchise, contuzii, hematoame, luxatii, entorse

Symphytum: fracturi osoase, traumatisme ale globilor homeop

Hypericum: traumatisme nervi si zone bogat inervate (degete, maini, coccis)

Tratamentul homeopatic

“Principiul similitudinii din homeopatie se aplica atat in situatiile cronice, cat si in cele acute. Un remediu care a fost ales in concordanta cu acesta va duce la vindecare rapida si la restabilirea starii de sanatate.”, puncteaza dr Dragos Peteu, medic homeopat, membru al Societatii Romane de Homeopatie

Atentie la neatentie! Un remediu gresit administrat poate sa nu actioneze nicicum, poate genera supresia unor simptome sau poate duce la agravarea cazului.

Preventia aduce vindecarea

In perioada rece a anului, preventia este “mama” tuturor schemelor de crestere a imunitatii. Cei mai multi copii se imbolnavesc in colectivitati, la gradinite si crese. Cum faci sa iti iasa?

  • Te poti baza pe preparate standardizate (gemoterapicele sunt extrem de bune si utile) prin care poti intari imunitatea copiilor.
  • Consumul zilnic de fructe si legume proaspete.
  • Miscarea, exercitiile fizice si joaca, in aer liber “calesc” organismul.
  • Mancarea sanatoasa cu cat mai putini conservanti, coloranti, fara excese, va asigura energia necesara fara sa supraincarce metabolismul.
  • Sucurile proaspete din mere, morcov, sfecla rosie, catina, telina, portocale, lamai, grapefruit sunt surse de vitamine si minerale necesare organismului sanatos.

Ce faci in caz de boala?

Daca apare totusi imbolnavirea specifica sezonului, evitati tratamentul inutil cu antibiotice, daca nu exista indicatii clare ale medicului curant in aceasta directie. Mizati pe odihna, hidratare si alimentatia usoara. Sucurile de fructe, ceaiurile, mierea, propolisul, echinacea, vitamina C sunt benefice.

 

My title page contents