Tort Inimă dulce. O prăjitură în formă de inimă poate fi o declarație de dragoste pentru Ziua Îndrăgostiților. Se face repede, dar se consumă lent, într-un cadru romantic.
Inimă dulce
Ai nevoie pentru blat:
3 ouă
60 g zahăr
70 g făină
Arome (esență de rom, coajă de portocală)
Ai nevoie pentru cremă:
1 cutie cremă mascarpone (250 g)
1 ou
1 lingură de zahăr
Fructe, la alegere
Ai nevoie pentru ornat:
1 pachet cu glazură pentru tort, din comerț
Colorant alimentar
1 pachet cu frișcă
200 ml lapte
Fructe, la alegere
Pregătești așa:
- Faci un blat de tort în formă de inimă din gălbenușurile amestecate cu zahărul și făina. La urmă, adaugi albușurile bătute spumă și aromele;
- Pentru cremă, amesteci un gălbenuș cu o lingură de zahăr și o cutie cu cremă mascarpone. Încorporezi albușul (bătut spumă);
- Tai blatul în două, îl însiropezi cu sirop de zahăr, pui crema și o întinzi uniform, iar din loc în loc așezi fructe (căpșuni, zmeură, coacăze, mure, după preferință);
- Acoperi cu cealaltă jumătate de blat, pe care ai însiropat-o în prealabil;
- Pentru decor, prepari glazura conform instrucțiunilor de pe pachet și o întinzi pe deasupra tortului. O poți colora cu colorant alimentar, preferabil natural;
- Ornezi tortul cu frișcă și cu fructe ((căpșuni, zmeură, coacăze, mure, după preferință). Apoi îl lași la rece până a doua zi.
Pe lângă că e gustos, este foarte aspectuos.