Inimă dulce. Tort din dragoste pentru dragoste, de Ziua Îndrăgostiților

INIMĂ DULCE. TORT DIN DRAGOSTE PENTRU DRAGOSTE, DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

Tort Inimă dulce. O prăjitură în formă de inimă poate fi o declarație de dragoste pentru Ziua Îndrăgostiților. Se face repede, dar se consumă lent, într-un cadru romantic.

 

Inimă dulce

 

Ai nevoie pentru blat:

3 ouă

60 g zahăr

70 g făină

Arome (esență de rom, coajă de portocală)

 

Ai nevoie pentru cremă:

1 cutie cremă mascarpone (250 g)

1 ou

1 lingură de zahăr

Fructe, la alegere

 

Ai nevoie pentru ornat:

1 pachet cu glazură pentru tort, din comerț

Colorant alimentar

1 pachet cu frișcă

200 ml lapte

Fructe, la alegere

 

Pregătești așa:

  1. Faci un blat de tort în formă de inimă din gălbenușurile amestecate cu zahărul și făina. La urmă, adaugi albușurile bătute spumă și aromele;
  2. Pentru cremă, amesteci un gălbenuș cu o lingură de zahăr și o cutie cu cremă mascarpone. Încorporezi albușul (bătut spumă);
  3. Tai blatul în două, îl însiropezi cu sirop de zahăr, pui crema și o întinzi uniform, iar din loc în loc așezi fructe (căpșuni, zmeură, coacăze, mure, după preferință);
  4. Acoperi cu cealaltă jumătate de blat, pe care ai însiropat-o în prealabil;
  5. Pentru decor, prepari glazura conform instrucțiunilor de pe pachet și o întinzi pe deasupra tortului. O poți colora cu colorant alimentar, preferabil natural;
  6. Ornezi tortul cu frișcă și cu fructe ((căpșuni, zmeură, coacăze, mure, după preferință). Apoi îl lași la rece până a doua zi.

Pe lângă că e gustos, este foarte aspectuos.

My title page contents