Inotul la bebelusi. De ce sa il dai la inot de mic?

Inotul la bebelusi. De ce sa il dai la inot de mic? Pentru ca si prin urmare … copiii mici, cu varsta intre 0 si 3 ani, sunt rapizi, curajosi si curiosi. Pentru acestia, lumea reprezinta un spatiu fara limite gata sa fie explorat.

„Primii trei ani de viata sunt cei mai importanti cand vine vorba de dezvoltarea copilului. Ceea ce se petrece din punct de vedere al formarii are efecte importante asupra sa pe tot parcursul vietii. Educatia acvatica ii ofera celui mic un start bun si o dezvoltare armonioasa” sustine Anca Grecu, manager Baby Spa.

Inotul la bebelusi. De ce sa il dai la inot de mic?

„Este interesant faptul ca multi copii invata sa se deplaseze in apa inainte sa invete sa mearga. In timp ce progreseaza in aceasta directie, parintele este martorul unei imbunatatiri a capacitatii de coordonare, a rezistentei si a ameliorarii functionalitatii aparatului respirator” completeaza managerul Baby Spa. De asemenea, este imbunatatita si calitatea somnului datorita cursivitatii si preciziei exercitiilor efectuate in apa.

Inotul timpuriu creste increderea in sine si independenta copilului, prin miscarile libere executate in apa, lucru imposibil in mediul terestru la aceste varste. Aflat in fata unei situatii noi, copilul reactioneaza dezvoltand un comportament de adaptare. Acesta este modul in care el invata, prin incercari si greseli, prin adaptare si participare.

Puteți duce bebelușul la inot de la varsta de trei luni. Fiti atenti, pentru ca sunt unii antrenori care va cer situatia vaccinurilor, insa nu e o regula, mai ales ca nici un copil nu a facut poliomielita in piscina, de peste 100 de ani. Va sfatuim si ca inainte de a merge cu cel mic la acest sport sa va adresati neaparat medicului, si doar la sfatul specialistului sa incepeti antrenamentele.

Afla mai multe detalii despre programele Baby Spa pe www.babyspa.ro.

FOTO: Shutterstock

My title page contents