Lipii cu piept de pui și pastă de avocado. Rapid și gustos

Lipii cu piept de pui și pastă de avocado

Cum să pregătești delicioase lipii cu piept de pui și pastă de avocado? Pentru a verifica dacă un avocado este copt, ia-l în palmă și apasă-l ușor. Dacă simți că este puțin moale, înseamnă că e copt. Dacă îl simți foarte tare, înseamna că se va coace complet în câteva zile. Cel mai indicat este să cumperi câteva bucăți de avocado mai tari și să le lași să se coacă acasă. Nu cumpăra avocado dacă este prea moale, deoarece este posibil să fie mult prea copt, iar aroma, culoarea și proprietățile acestuia vor fi schimbate.

 

Lipii cu piept de pui și pastă de avocado

Porții: 4

Pregătire: 40 minute

 

Ai nevoie de:

3 limette

1 avocado

2 roșii

4 bucăți file de pui (circa 160 g/bucata)

8 lipii

1 căpățână de salată verde

Sare

Chilli

2 lingurițe piper boabe

150 g iaurt nu foarte gras

2 linguri ulei

 

Pregătești lipii cu piept de pui și pastă de avocado așa:

Prepari mai întâi pasta de avocado (guacamole): tai în jumătate fructul de avocado și îndepărtezi sâmburele. Cu o linguriță scoți partea cremoasă și o pui într-un bol. O pasezi cu furculița, adaugi sucul de la o limettă, roșiile tăiate cuburi și pasezi totul. Condimentezi pasta de avocado cu sare și praf de chili, după gust. Acoperi și dai deoparte guacamolele până pregătești și lipiile.

Iei cele 2 limette rămase, le speli, razi coaja și le storci pentru a obține suc. Macini grosier boabele de piper. Iei fiecare bucată de piept de pui și o tai în 4-6 bucăți. Sărezi și piperezi carnea și o amesteci împreună cu sucul și coaja de limette și cu 1 lingură de ulei. Într-o tigaie pentru grill încingi 1 lingură de ulei și prăjești fâșiile de pui, circa 8-10 minute.

Încălzești lipiile, fără să le arzi. Cureți și speli salata verde, o zvinți de apă și o tai fâșii. Ungi fiecare lipie cu puțină pastă de avocado și pui pe fiecare lipie fâșii de salată verde și bucăți de piept de pui. Adaugi iaurt peste compoziția din fiecare lipie, rulezi lipiile și le servești fie întregi, fie tăiate în două. Poți folosi câte o punguță sau șervețele pentru a le împacheta la un capăt. Vei evita astfel și o posibilă scurgere a sosului. Să ai poftă!

 

 

My title page contents