Metode de a scăpa de stres. 10 strategii care dau rezultate

metode de a scăpa de stres

Metode de a scăpa de stres la care poți apela cu încredere? Există! Și în majoritatea cazurilor ai nevoie doar de câteva minute pentru a vedea rezultatele!Sănătatea ta depinde într-o mare măsură de capacitatea de a face față stresului de zi cu zi. Și de a reuși să îl controlezi.  Este important să înveți cum îți poți relaxa corpul, dar și mintea în mod eficient pentru a avea o viață mai bună

Nu trebuie să îți planifici un weekend la SPA sau un retreat pentru a învăța cum să ții stresul sub control.  Potrivit WebMD, acestea activități te vor relaxa cu siguranță, dar și cele 10 strategii pe care ți le-am pregătit pot face diferența !

1. Metode de a scăpa de stres. Meditează!

Chiar și numai câteva minute de meditație în fiecare zi pot fi de mare ajutor. Nenumărate studii confirmă e beneficii ale acestei practice asupra stresului și chiar a anxietății. Poți începe prin a-ți descărcat o aplicație de meditație ghidată care te va îndruma pas cu pas. Combinația dintre respirația controlată și anumite poziții necesare în meditație conduc la la relaxarea mușchilor, ameliorează stările de anxietate, reduc stresul, oboseala, dar și despresia.

2. Metode de a scăpa de stres. Practică respirația abdominală

Atunci când te simți copleșită de stress ia o pauză de 5 minte și concetrează-te asupra respirațiie. Stai dreaptă, cu ochii închiși și pune o mână pe stomac. Dacă aceasta se ridică cu fiecare respirație, înseamă că acum practici respirața abdominală.

Acest tip de respirație contracarează efectele stresului prin încetinirea ritmului inimii și a tensiunii arteriale.

3. Metode de a scăpa de stres.Trăiește în prezent  – aici și acum

Toată agitația de zi cu zi are un efect stresant asupra organismului și psihicului tău. Încearcă să reduce ritmul activităților și concentrază-te pe cât posibil pe a trăi în moment. Din când în când oprește-te din ceea ce faci și observă-ți comportamentul și mediul înconjurător.

Observă modul în care se simte aerul sau modul în care te simți în momentul în care pășești. Bucură-te de fiecare senzație.

În momentul în care înveți să te deconectezi de la un ritm alert de viață și de la avalanșa de gânduri cu care ai de a face în fiecare moment și să te concentrezi pe aici și acum vei obține mult mai ușor o stare de calm.

4. Metode de a scăpa de stres. Petrece timp cu familia și prietenii tăi

Rețeaua ta sociala este un instrument de control al stresului incredibil. Familia, prietenii și chiar colegii de birou  pot fi de mare ajutor atunci când te simți stresată.

Încearcă să îți împărtășești problemele sau grijile cu ei.

Sprijinul emotional și încrederea pe care o vei primi din partea lor te vor ajuta cu siguranță să te simți mai puțin stresată!

5. Metode de a scăpa de stres. Fii în armonie cu corpul tău

Încearcă să îți dai seama cum este afectat corpul tău de stres. Stai întinsă sau cu picioarele pe podea și analizează toate senzațiile prin care treci.

Imaginează-ți timp de un minut  sau două că fiecare respirație profundă merge spre o anumită parte a corpului tău.

Repetă această practică pe măsură ce îți muți atenția pe partea superioară a corpului. Fii atentă la fiecare senzație pe care o simți în acel moment.

6. Metode de a scăpa de stres. Apelează la tehnici de relaxare

Pune un prosop cald în jurul gâtului și a umerilor timă de 10 minute. Închide ochii și relaxează-ți fața, gâtul, torso-ul și mușchii spatelei.

O altă strategie care te ajută să scapi de stres? Mizează pe o minge de tenis care te va ajuta să eliberezi tensiunea.

Plasează mingea între spatele tău și un perete. Reazămă-te de minge și stai așa timp de 10 secunde. Apoi mută mingea într-un alt loc și repetă această mișcare.

7. Metode de a scăpa de stres. Încearcă să zâmbești și să râzi mai mult

Râsul este un medicament miraculos pentru starea ta de spirit! Reduce nivelul cortizolului, cunoscut ca fiind hormonul stresului și îți oferă un boost de endorfine care te vor face să te simți mai bine.

Urmărește comedia ta preferată, un clip amuzant pe YouTube sau pur și simplu vorbește cu cineva care știe cum să te facă să zâmbești!

8. Metode de a scăpa de stres. Muzica te relaxează

Nenumărate studii arată că în momentul în care asculți muzică liniștitoare, tensiunea arterială, ritmul bătăilor inimii, dar și stările de anxietate se diminuează considerabil.

Crează un playlist cu toate piesele tale favorite sau cu sunete din natură (ocean, păsări, vânt) și ascultă-l atunci când de simți stresată. Vei observa ca te va face să te simți mai bine!

9. Metode de a scăpa de stres. Fă mișcare

Dacă îți faci griji și te stresezi ușor, mișcarea și exercițiile fizice sunt antidotul perfect. Toate formele de activitate fizică, de la yoga la o simplă plimbare, pot ameliora stările de anxietate și de stres.

Fă o plimbare scurtă sau urcă scările și vei vedea că ești mai puțin stresată. În momentele în care organismul este solicitat fizic, se eliberează endorfine, care îți dau o stare de bine.

10. Metode de a scăpa de stres. Fii recunoscătoare

Începe să scrii într-un jurnal motive pentru care ești recunoscătoare. Notează zilnic 3-5 lucruri pentru care ești recunoscătoare.

Folosește acest jurnal pentru a te ancora cât mai mult în prezent și a găsi motive de a-ți exprima recunoștiința.

În momentul în care începi să te simți stresată răsfoiește jurnalul pentru a-ți reaminti care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viața ta!

My title page contents